Go4it!: voor wat hoort wat

ine

Het project Go4it! begon ooit in de wijk Brukske in Venray. Een groepje hangjongeren wilde graag iets positiefs doen voor de buurt. De jongeren boden aan om klusjes te gaan doen voor bewoners, zoals tuintjes bijhouden of schilderwerk. Voor zo’n mooi idee wilde Wonen Limburg wel iets terugdoen. We zijn toen het project Go4it! gestart, waarmee we jongeren in ruil voor klusjes begeleiden bij het zoeken naar een baan.

Ron

“Je ziet die jongeren groeien als mens”
Oud-stratenmaker en hovenier Ron Schwachofer begon als vrijwilliger bij Go4it! in Venray. Nu is hij bij het project in dienst als werkmeester.

“Ik was gedeeltelijk afgekeurd, maar ik wilde me graag nuttig maken. Via Wonen Limburg kwam ik bij Go4it! terecht. Ik begeleid de jongeren en controleer of ze goed werk afleveren. Als ze bij ons beginnen hebben ze soms het idee dat ze niet zo veel kunnen. Als ze wat langer bezig zijn, zie je ze gewoon groeien als mens. Dat vind ik het allermooiste van dit werk.”

Met iedereen contact
“Op dit moment begeleid ik een groepje van zeven, maar er zijn ook periodes dat ik wel twaalf jongeren begeleid. Ik heb met bijna alle deelnemers van de afgelopen jaren nog contact. Sommigen zitten jammer genoeg weer thuis, maar veel van hen hebben de stap naar betaald werk gemaakt. Het project is echt een aanwinst voor de buurt. Mooi dat Wonen Limburg daar zo veel energie in steekt.”

 

Uitgelicht

Zoeken