Maak kennis met Bader

ine

Tweeënhalf jaar geleden vluchtte Bader Alkrdi (42 jaar) met zijn gezin uit Syrië. Door de oorlog was het te gevaarlijk voor hen om daar nog te blijven. Eerst zaten ze in een asielzoekerscentrum, daarna vonden ze via Wonen Limburg een huis in Weert. Bader volgt een opleiding in de installatietechniek. Hieronder vertelt hij waarom dit zo belangrijk voor hem is.

baDER

Alle dagen hard werken
In Syrië deed Bader al vijftien jaar de in- en verkoop van sportkleding. Dat was alle dagen hard werken, met alleen vrijdag vrij. In Nederland mocht hij niet meteen weer aan de slag, maar kreeg hij een uitkering. Dat was natuurlijk fijn om voor zijn gezin te kunnen zorgen. “Maar ik vind het slecht om een uitkering te blijven ontvangen als je ook kunt werken. Werken is gezond en goed voor je zelfrespect”, aldus Bader.

Blij met deze kans
Bader: “Via de gemeente en Wonen Limburg kwam ik terecht bij Installatiewerk voor een opleiding installatietechniek. Tegelijkertijd loop ik stage bij een installatiebedrijf: Kemkens. Als Kemkens tevreden is, kan ik er na mijn stage een baan krijgen. Ik ben heel blij met die kans.”    

Leuk én spannend
“Het werk zelf is heel leuk en het gaat me goed af. Als monteur heb je veel contact met mensen. Dat is prettig en het is ook goed om mijn Nederlands te oefenen. Tegelijkertijd is het spannend, want ik versta nog niet alles wat klanten tegen me zeggen. Mijn kinderen praten al beter Nederlands dan ik! Ik oefen veel, want ik wil ze het goede voorbeeld geven. ”

 

Uitgelicht

Zoeken