Ondernemen in je eigen buurt

ine

Wonen Limburg ondersteunt veel projecten waarbij mensen in hun eigen buurt aan de slag kunnen. Voor ons is dat dubbele winst: mensen vinden een baan én hun bedrijvigheid zorgt voor een levendige buurt. Een paar mooie voorbeelden uit heel Limburg.

krachtig

Kr8tig, Weert
In Weert verwijzen we jongeren die graag aan het werk willen naar Kr8tig. Daar kunnen ze ervaring opdoen in een van de werkplaatsen, waaronder een bakkerij en restaurant. Bij Kr8tig kunnen jongeren ook aan de slag in de ICT, zorg, autotechniek, fietstechniek en bij een klussendienst. Veel Weertenaren hebben al kennisgemaakt met de huisgemaakte vlaai, of hebben hun fiets of laptop bij Kr8tig laten repareren!

weekmarkt

Weekmarkt Donderberg, Roermond
In de Roermondse wijk Donderberg wilden bewoners graag een plek om elkaar te ontmoeten. Met deze weekmarkt slaan ze twee vliegen in een klap: Ze ontmoeten elkaar voor een praatje en een aantal buurtbewoners vond er werk. Zij staan er als kleine ondernemer met hun eigen kraam. De nadruk ligt op lekker eten, van gegrilde kippetjes tot heerlijke Indische hapjes.      

ruilwinkel

Ruilwinkel Heerlen
Naast de buurtwinkel van Wonen Limburg in Heerlen is de ruilwinkel Aurora gevestigd. Hier kunnen mensen spullen brengen en halen, zonder de portemonnee te trekken. Dat is niet alleen hartstikke prettig, maar ook duurzaam. Dankzij de ruilwinkel verdwijnen spullen namelijk niet bij het afval, maar krijgen ze een tweede leven.

 

Uitgelicht

Zoeken