Samen werken aan werk

ine

Wonen Limburg werkt met veel bedrijven samen, bijvoorbeeld voor de bouw en het onderhoud van onze huizen.

werken

In ruil voor de opdrachten die we deze bedrijven geven, vragen we altijd iets terug; namelijk of ze iets willen doen voor mensen die niet zo gemakkelijk aan werk komen. Een voorbeeld daarvan is het plan dat we samen met vier installatiebedrijven bedachten. We vroegen heel veel mensen met een bijstandsuitkering of ze bij een van die bedrijven wilden werken. Met succes; al acht mensen zijn nu aan een opleiding bezig om daarna bij een van deze installatiebedrijven aan de slag te gaan.  

Hoe we op dit idee kwamen? De vier installatiebedrijven vonden het best moeilijk om mensen aan het werk te helpen. De monteurs die bij deze bedrijven werken, hebben een mbo-diploma op niveau 4. Niet iedereen kan zomaar werk op dat niveau doen. Maar de monteurs doen ook werk waar minder opleiding voor nodig is, zoals het ophangen van verwarmingsradiatoren. Als we juist voor die werkzaamheden nu eens mensen gingen benaderen? Dan konden we ook mensen met een lagere opleiding zoeken.    

Gegarandeerd aan de slag
Via de gemeente nodigden we mensen met een uitkering uit voor een informatiebijeenkomst. Ongeveer 150 mensen hadden wel interesse in een baan bij een installatiebedrijf. Na een aantal gesprekken zijn er nu twintig mensen die er serieus werk van maken. Acht mensen zijn zelfs al met een opleiding bezig. Zij kunnen straks gegarandeerd aan de slag bij een van onze partnerbedrijven. Een mooi resultaat!

Veel interesse statushouders
Driekwart van de mensen die zich hebben aangemeld voor dit project zijn statushouders – mensen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. We zijn blij verrast dat zij zo massaal interesse toonden. Voor hen is een baan een prachtige manier om snel vertrouwd te raken met de Nederlandse samenleving. Daar doen we dan ook graag ons best voor.

 

Uitgelicht

Zoeken