50 jaar huurders én 50 jaar buren in Baarlo

ine

Kunt u het zich voorstellen? Dat u niet alleen 50 jaar onafgebroken huurder bent van de Wonen Limburg maar ook nog eens 50 jaar buren. Dit is het geval bij twee bewoners aan de Van Laer-Hoenlostraat in Baarlo. Hieronder doen ze hun verhaal.

50 jaar buren

Het was in de zomer van 1971 dat we van de gemeente bericht kregen voor een woning in plan "de Erp" Baarlo. Op 15 oktober 1971 konden we de sleutel in ontvangst nemen. De infrastructuur was helemaal klaar, zodat we niet door de bagger hoefden tijdens het inrichten. Ik was internationaal chauffeur en veel van huis, Piet had een werkdag van 8 uur en huiswerk van de baas en werkte thuis nog tot 23.00 uur door. Dus we spraken elkaar in die tijd weinig, in tegenstelling tot onze vrouwen die regelmatig een praatje maakten.  Al was het maar over de muizen die we ‘s nachts over het slaapkamerplafond hoorden trippelen. In 1974 heeft Piet voor zijn thuiswerk een veranda aangebouwd en ik in 1980 een schuurtje om te hobbyen. Vervolgens heb ik samen met Piet een carport gebouwd en in 1981 heb ik nog een open veranda gemaakt. Daarmee waren we klaar met bouwen en woonden we naar tevredenheid. Begin jaren 90 toen de kinderen van de lagere school waren, gingen onze vrouwen bij Geerlings werken, als collega’s dus. Toen Piet en ik in de jaren 90 met pensioen gingen, kwamen we meer onder elkaar voor een bakkie en een praatje en op zomerse dagen voor een pint of wat, in de schaduw van de gevel bij Piet en kijken we geregeld wielrennen op de TV onder de carport. Het jaar 2009 bracht een dieptepunt. Lucie van Piet was ernstig ziek en is uiteindelijk in oktober aan die ernstige ziekte overleden. Daarna werd het contact met Piet intensiever. We helpen elkaar met van alles als dat nodig is. In het voorjaar zei Piet: Het is al 50 jaar dat we hier wonen en we zijn al 50 jaar buren. Ik liet daarom een banner maken die we tussen de woningen hingen. Want dit komt niet veel voor in de huidige tijd en mag gezien worden. Zo gezegd, zo gedaan en de banner hing er verschillende maanden. We wonen hier heel tevreden en hebben jaren geleden al aangegeven hier tot onze dood te willen blijven wonen als de gezondheid het toelaat. Er is altijd regelmatig onderhoud gepleegd aan de woningen en in 2019 zijn er kunststof ramen en deuren gekomen evenals nieuwe daken met dikke isolatieplaten waardoor de woningen energiezuiniger zijn en dat is niet mis in de huidige tijd . En dan sluit ik nu af met de hoop dat we nog lang als gezonde buren langs elkaar mogen blijven wonen.

Groetjes Henk en Mia Linders en Piet Amendt

Huurt u ook al minstens vijftig jaar bij Wonen Limburg? Zonder onderbreking?
Dan bent u een gouden huurder!
Ook als u al eens van het ene huis van Wonen Limburg naar het andere bent verhuisd. Wij waarderen onze trouwe huurders heel erg. Daarom krijgt iedere gouden huurder één maand nettohuur cadeau. Komt u in aanmerking? Meld u dan bij de buurtwinkel of telefonisch, bij het WoonAdviesTeam: 088 - 385 0800. Let op: u heeft hiervoor wel een uittreksel BRP van uw gemeente nodig.

 

 

Uitgelicht

Zoeken