Maak kennis met John

Maak kennis met John

Ine Rutten

John Heitbaum uit Brunssum is onze hoofdpersoon van ons magazine In de buurt van John van oktober 2013. Hieronder maakt u kennis met hem.

“Mijn vrouw Annie en ik woonden tweeënveertig jaar in Amstenrade. Omdat we wat ouder worden, wilden we verhuizen naar een huis dat meer op onze levensfase is ingericht. Om daar samen een nieuw leven op te bouwen. In ons appartement in Brunssum lukt dat prima. Belangrijk voor nu, maar ook voor als een van ons iets overkomt.”

Handen ineengeslagen

“In het begin waren er in ons nieuwe appartementengebouw wat problemen. Bijvoorbeeld met de keukens die te laat werden geleverd. We hebben daarom de handen ineengeslagen en een bewonerscommissie opgericht. Hierdoor hebben we al veel gerealiseerd. Onze gezamenlijke tuin bijvoorbeeld en camerabewaking. Door onze inzet en een verbeterde relatie met Wonen Limburg en de gemeente hebben we veel bereikt.”

Koffie en kabelkrant

“Voordat ik lid werd van de bewonerscommissie was ik al enthousiast vrijwilliger. Ruim 27 jaar verzorgde ik samen met Annie en andere mensen kerkelijke vieringen en andere activiteiten in een verzorgingshuis. Nu werk ik voor de Zonnebloem. Ik bezoek mensen die alleen zijn of problemen hebben. Om ze een glimlach op het gezicht te toveren. Mijn ervaring: als je duurzaam bezig bent met anderen, bereik je veel en krijg je ook veel terug!”

Wie is John?

Leeftijd: 70
Getrouwd: al meer dan 43 jaar met Annie (69)
Vrijwilligerswerk: voorzitter van de bewonerscommissie; met Annie meer dan 27 jaar in het verzorgingshuis van Amstenrade; activiteiten bij de Zonnebloem

 

 

Maak kennis met John

Ine Rutten

Uitgelicht

Zoeken