Maak kennis met Lisanne

Maak kennis met Lisanne

ine

Lisanne Stevens (26) woont samen met haar kat Wimpie in een huurappartement van Wonen Limburg in Venray. Ze werkt bij onze ketenpartner Manders Totaal in Helmond. Hieronder leest u het verhaal van Lisanne, haar jobcoach en haar begeleider.

Lisanne

Van timmervrouw naar schilder
“Als kind was ik altijd met opa in de schuur aan het klussen en wilde ik timmervrouw worden. Maar in de ruwbouw werken is toch echt te zwaar voor mij. Tijdens een stage in een spuiterij kwam ik erachter dat schilderen beter bij mij past. Daarna heb ik de opleiding Meesterschilder met succes afgerond.”

Stofwisselingsziekte
“Via reïntegratiebedrijf Innovium ben ik bij Manders Totaal terecht gekomen. Het bevalt prima, al vind ik het soms best lastig dat je aan de buitenkant niet kunt zien dat ik een beperking heb. Ik lijd aan galactosemie, een zeldzame stofwisselingsziekte. Ik moet een zwaar dieet volgen en heb ongeveer 50% minder uithoudingsvermogen dan gezonde mensen, waardoor ik snel moe ben. Drie dagen per week werken is voor mij echt het maximale. Als ik voor mijn werk ver moet reizen, is dat eigenlijk al te veel.”

Harde werker
“In het begin mocht ik alleen afplakwerk doen. Ik ben toen zelf plintjes gaan schilderen om te laten zien dat ik veel meer kan. Daarna ging het stukken beter. Ik werk heel hard, waardoor mijn collega’s weleens vergeten dat ik een stofwisselingsziekte heb. Dat is jammer, maar begrijpelijk. Gelukkig kan ik met problemen altijd terecht bij mijn begeleider Henk en mijn jobcoach Miriam. Ja, ik ben zeker happy bij Manders!”

Miriam Duckers, haar jobcoach bij Innovium 

Miriam

Lisanne kwam via het UWV bij Innovium terecht voor een reïntegratietraject. Miriam is haar jobcoach, een soort spin in het web in contacten met ouders, UWV, gemeenten, onderwijsinstellingen, werkgevers en partijen zoals Wonen Limburg. En natuurlijk haar kandidaten, hun belangen staan altijd voorop.

Coachen op de werkplek
Het trainen in werknemersvaardigheden, zoals communiceren met je werkgever en collega’s, maakt onderdeel uit van het takenpakket van Miriam. Ook coacht zij Lisanne werkinhoudelijk. Dan is zij aanwezig op de werkplek. Samen bespreken ze bijvoorbeeld wat Lisanne kan doen om minder te knoeien met schilderen. Daarnaast heeft Miriam geregeld contact met de collega’s van Lisanne en begeleider Henk.

Samenwerking met Wonen Limburg
Innovium begeleidt jongeren en ouderen naar werk en biedt werkgevers ondersteuning voor de duurzame inzetbaarheid van personeel. Wonen Limburg bouwt samen met Innovium, diverse gemeenten en ondernemers aan de toekomst van jongeren in het project Go4It! Meer weten? Neem contact op met onze medewerkers Leefbaarheid door het WoonAdviesTeam te bellen op telefoonnummer 088-3850800. Of stuur een e-mail naar post@wonenlimburg.nl.

Henk Korsten, begeleider op de werkvloer

werk

Henk Korsten is een collega van Lisanne. Hij begeleidt haar op de werkvloer.

Even wennen
“Het was even wennen toen Lisanne bij ons kwam werken”, vertelt Henk. “Want wat kan ze wel en wat kan ze niet? Ik wil graag rekening houden met haar ziekte, maar dat is niet altijd gemakkelijk. In het begin was ik iets té voorzichtig met haar. Gelukkig nam Lisanne zelf het initiatief om te laten zien wat ze allemaal kan. We doen allebei ons best om de samenwerking goed te laten verlopen en dat lukt tot nu toe prima.”

Positief
“Natuurlijk zijn er aandachtspuntjes en leert Lisanne veel in de praktijk. Zowel over het communiceren met klanten en collega’s, als vakinhoudelijk. Mijn ervaringen bespreek ik ook met Miriam, haar jobcoach van Innovium. Lisannes beperking speelt haar soms parten en daar heb ik alle begrip voor. Ze past in elk geval prima bij ons team en is ontzettend gemotiveerd. Dat vind ik heel positief!”

Social return
Manders Totaal in Helmond is ketenpartner van Wonen Limburg. Wonen Limburg verwacht van haar ketenpartners dat ze werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld omdat ze een beperking hebben zoals Lisanne. Dit wordt ook wel ‘social return’ genoemd. 

 

 

 

 

Foto's van Lisanne

ine

Uitgelicht

Zoeken