Maak kennis met Ruud

Maak kennis met Ruud Beeren

ine

De brandweer besteedt veel aandacht aan voorlichting. Door te oefenen in de wijk zien bewoners wat de brandweer doet als er brand ontstaat. Na de oefening geeft de brandweer handige tips over het brandveiliger maken van de eigen woning en is er ruimte voor vragen. Zo creëert zij een stukje veiligheidsbewustzijn. We gingen in gesprek met Ruud Beeren van de Brandweer Limburg-Noord.

Ruud Beeren

Voorlichten, controleren, adviseren
“De brandweer licht voor, controleert en adviseert. Via verenigingen van eigenaars en bewonerscommissies gaan wij in gesprek met bewoners. Heel belangrijk, want een betere brandveiligheid begint altijd bij de bewoner zelf. We controleren regelmatig bedrijfspanden. En bij nieuwbouwplannen adviseren we over de inrichting van de wijk en de veiligheid van de woningen.” Aldus Ruud.

Twee verschillende petten
Ruud draagt twee verschillende petten bij de Brandweer Limburg-Noord. Als Officier van Dienst draait hij elke vijf weken piketdienst. Bij een grote brand moet er veel geregeld worden. Hij neemt hierin de leiding en hij is ter plaatse om alle werkzaamheden te coördineren. Als Specialist Risicobeheersing richt hij zich op brandpreventie en het vergroten van brandveiligheid.

Extra seniorenvoorlichting
Naast algemene acties, zoals bijvoorbeeld de Rookmelderactie, richt de brandweer haar aandacht specifiek op senioren. Zij wonen steeds langer zelfstandig en wijken vergrijzen. Daarom verzorgt de brandweer, bijvoorbeeld bij buurtactiviteiten, extra voorlichting voor oudere bewoners. Zodat ze veilig oud kunnen worden in hun eigen woning.

Wilt u weten waar en wanneer Brandweer Limburg-Noord in de wijk oefent? Zoek het op via brandweer.nl/limburg-noord.

Foto's Ruud

ine

Uitgelicht

Zoeken