Aandacht voor elkaar in Roermond

ine

In de Zwartbroekpoort en het Laurentius Kwartier helpen bewoners elkaar. Nieuwsgierig hoe ze dat doen? Marij Mohr en Frans van Vugt vertellen het.

aandacht1

Marij Mohr, Zwartbroekpoort Roermond:
“Fijn om er voor elkaar te zijn”

“In de Zwartbroekpoort organiseren we onder meer een jaarlijkse bewonersbijeenkomst. Daar komt meer dan de helft van de bewoners op af. We bespreken steeds een onderwerp waar mensen hun voordeel mee kunnen doen. We hebben het weleens over dementie gehad, en de volgende keer gaat het over babbeltrucs.”

Boodschappen doen
“We hebben behoorlijk wat 75-plussers in de Zwartbroekpoort. Die vinden het fijn als ze samen kunnen koffiedrinken en bijkletsen. Hierover zijn we in overleg met Wonen Limburg. Daarnaast hebben we bewoners een paar jaar geleden gevraagd: wat kunnen we voor elkaar betekenen? De een is goed in naai- en verstelwerk, de ander wil boodschappen doen voor de buren. Zo helpen we elkaar.”

Aandacht voor elkaar
“Zelf help ik mensen die een Wmo-aanvraag willen doen. Eén mevrouw in het gebouw was flink gevallen. Ik stelde voor om een persoonlijk alarm aan te vragen. Dat hebben we samen gedaan en binnenkort krijgt ze dat alarm. Ik ben blij dat ik in een complex woon waar aandacht is voor elkaar!”  

aandacht2

Frans van Vugt, Laurentius Kwartier Roermond:
“Drie keer in de week een warme maaltijd”

“In ons gebouw was een woonkamer voor mensen met een Wmo-verklaring (op pagina 11 leest u meer over de Wmo). Die woonkamer dreigde op een gegeven moment dicht te gaan. Toen hebben we besloten de ruimte met zo’n twintig vrijwilligers open te houden. We koken drie keer in de week een warme maaltijd. Verder doen we allerlei dingen om bewoners te helpen. Zelf help ik mensen bijvoorbeeld met computerproblemen. Bewoners waarderen onze inzet enorm.”   

 

 

Uitgelicht

Zoeken