Maak kennis met Yvonne

ine

Vier jaar geleden werd Yvonne Buyssen (26 jaar) geopereerd aan een hersentumor. Daardoor praat ze nu moeilijk en heeft ze problemen met haar evenwicht. Omdat ze bestraald is, heeft ze ook last van vermoeidheid. Toch is ze net verhuisd naar een eigen huurwoning en daar is ze heel blij mee. Hieronder vertelt Yvonne haar verhaal.

Yvonne

Beter worden
“De operatie was heel gevaarlijk. De kans was 50 procent dat ik zou overleven. Gelukkig ging het goed, maar ik ben nog steeds beter aan het worden. Ik krijg veel fysiotherapie en ik rijd paard om mijn evenwicht te verbeteren.”   

Kinderen begeleiden
“Toen ik ziek werd, was ik bezig met een opleiding. Bij het revalidatiecentrum zeiden ze dat ik die niet meer af zou kunnen maken. Nou, dat liet ik me niet zeggen! Uiteindelijk heb ik in mijn eigen tempo mijn diploma gehaald. Nu doe ik vrijwilligerswerk op een basisschool. Ik begeleid kinderen in groep 3 bij het rekenen en lezen. Dat is superleuk!”  

Keihard werken
“Ik kan niet zelfstandig koken of boodschappen doen. Dankzij een paar aanpassingen in huis en veel hulp kan ik nu toch weer zelfstandig wonen. Via Wonen Limburg kon ik deze woning huren. Alles is gelijkvloers en de deuropeningen zijn groot genoeg voor mijn scootmobiel. Mijn droom voor de toekomst? Wat iedereen wil: huisje, boompje, beestje. En: op eigen benen kunnen staan. Daar blijf ik keihard aan werken!”

 

Uitgelicht

Zoeken