Facilitaire zaken

Ingrid Bekker

Het Nieuwe Werken bij Wonen Limburg vraagt om een nieuwe manier van facilitaire dienstverlening en een andere manier van het gebruik van onze gebouwen.

Wonen Limburg Huis: 'welkom thuis' in de leefkeuken

Het Nieuwe werken staat voor:
• activiteit gericht werken
• flexibel werken
• ontmoeten en samenwerken

Activiteit gericht werken

Niemand heeft een vaste werkplek. Op basis van je activiteit kies je een geschikte werkplek. Dat kan aan de keukentafel zijn met een laptop of aan een vaste computeropstelling in een werkkamer of studeerkamer. Lees hier meer over bij Het Nieuwe Werken.

Flexibel werken

Het regelmatig wisselen van werkplek vraagt om een nieuwe manier van facilitaire dienstverlening. Werkplekken moeten leeg, zonder persoonlijke spullen, en schoon zijn. Daarom is de regel dat we niet eten op onze werkplek. Je ziet alleen een centrale afvalbak bij de mini-leefkeuken op iedere verdieping. Alle werkplekken met een vaste computeropstelling zijn instelbaar zodat iedereen een prettige werkhouding kan aannemen. Het bureau, de stoel, de hoogte van het beeldscherm pas je naar eigen wens aan.

Flexibel werken is voor medewerkers die altijd op kantoor werken een uitdaging. Uit ervaring blijkt dat medewerkers die nauw met elkaar samenwerken elkaar opzoeken. Op deze manier ontstaan al gauw vlekken in een kantoor waar bepaalde groepen medewerkers meestal zitten. Dit is geen probleem, zolang deze groep medewerkers de vlek niet claimt en andere medewerkers hier ook kunnen werken zonder dat vreemd wordt opgekeken.

Bij flexibel werken hoort eigen verantwoordelijkheid: niet alleen voor de werkplek waar je zit, maar ook voor de algemene ruimten. Samen zijn wij verantwoordelijk voor een prettige en gezonde werkomgeving.

Kenmerkend voor flexibel werken is ook het digitaliseren van alle informatie. In onze kantoren staan geen kasten met ordners en papier. Iedere medewerker heeft maximaal 1 strekkende meter kastruimte voor zijn persoonlijke archief en privéspullen. Digitale documenten zijn voor iedereen toegankelijk. In het begin was het grotendeels papierloos werken wennen, maar in de praktijk blijkt het voor de meeste medewerkers prima te werken.

Ontmoeten en samenwerken

Eén van de belangrijkste doelen van Het Nieuwe Werken. Ontmoeten stimuleren wij op allerlei manieren: in het Wonen Limburg Huis is er per verdieping een centrale mini-leefkeuken waar goede koffie en vers fruit te verkrijgen is. Een heerlijke plaats om even te pauzeren en een leuk gesprek aan te gaan met een collega. Daarnaast lees je op een scherm de laatste belangrijke interne berichten.
De grote leefkeuken op de begane grond is goed uitgerust. Medewerkers met een beperking heten je welkom en bieden iedereen een heerlijk kopje koffie aan. De leefkeuken, die er ook is in alle buurtwinkels, is geschikt om te werken, overleggen en te lunchen. Hier is de hele dag bedrijvigheid en dit nodigt uit om daar te werken. In al onze kantoren is Wifi aanwezig.

Ook onze bezoekers zijn van harte welkom om in de leefkeuken gebruik te maken van gratis Wifi én een lekker kopje koffie. ‘Welkom Thuis!’

Facilitair Service Punt

Wonen Limburg heeft een Facilitair Centraal Servicepunt waar medewerkers terecht kunnen met vragen. Hier kunnen zij ondersteunende materialen krijgen,  zoals bijvoorbeeld een leen-laptop en kantoorartikelen.

 

Uitgelicht

Zoeken