Het Nieuwe Werken

Ingrid Bekker

Zoals we met onze huurders en belanghebbenden omgaan, zo gaan we ook intern met elkaar om. Zakelijk en professioneel. Het Nieuwe Werken staat hierbij centraal.

Het Nieuwe Werken bij Wonen Limburg

Een goede dienstverlening naar onze huurders vinden we belangrijk. Samenwerken met onze belanghebbenden doen we dagelijks. Het draagt allemaal bij tot onze doelstelling: zorgen voor een thuis voor iedereen! Dit maken we alleen waar in samenwerking met anderen.
Zoals we naar buiten toe onze diensten verlenen en samenwerken, willen we dat ook bereiken in onze interne organisatie. We werken resultaatgericht en volgens Het Nieuwe Werken. We gaan uit van de ontwikkeling van de talenten van onze medewerkers.

Thuiswerken op kantoor

Het Nieuwe Werken binnen Wonen Limburg is ‘thuiswerken op kantoor’. De informele inrichting van onze kantoren draagt bij aan het thuisgevoel. Het thuisvestingsconcept gaat ervan uit dat je je werkomgeving afstemt op het werk dat je op dat moment doet. Dit kantoorconcept kent 6 werkomgevingen. De inrichting en de uitstraling van de entree geeft de bezoeker die binnenkomt meteen een warm welkom. Vanuit de entree is de leefkeuken tegelijk zichtbaar. Hier zitten wij met huurders, belanghebbenden en collega’s voor een praatje over zakelijk overleg. Lekker werken met een laptop aan de keukentafel kan ook. De studeerkamer is om zonder gestoord te worden (rustige inrichting, telefoon uit en met gesloten deur) geconcentreerd te werken achter een vaste computeropstelling. Een werkkamer heeft ook een vaste computeropstelling, maar daar kun je telefoneren en overleg hebben met een collega. De woonkamer heeft een informele inrichting: op de bank kun je vergaderen of werken met je laptop of tablet op schoot. Een overlegkamer biedt alle moderne faciliteiten. Afhankelijk van het werk kiest de medewerker een passende werkomgeving.

Implementatie: doen en ervaren

In onze oude kantoren startten we ruim vóór de verhuizingen met opruimen en oefenen met Het Nieuwe Werken. We bepaalden samen de nieuwe leefregels. Bijvoorbeeld over het gebruik van de verschillende werkomgevingen. Maar ook over de werktijden, clean desk aan het einde van de dag, samenwerken en resultaatgericht werken. Met elkaar werken we aan het slagen van Het Nieuwe Werken. Hoe? Door elkaar te helpen deze regels na te leven. Met elkaar in gesprek te gaan, maar vooral ook samen te werken aan het realiseren van ons uiteindelijk doel: zorgen voor een thuis voor iedereen!

6 verschillende werkomgevingen

 

Zoeken