Van Baco tot Wonen Limburg Huis

Februari 2012 koopt Wonen Limburg het BACO-gebouw aan de Willem II Singel in Roermond. Op 2 april 2013 vestigt zich hier ons hoofdkantoor. Op 23 mei 2013 wordt het Wonen Limburg Huis officieel geopend.

Wonen Limburg Huis

Wonen Limburg Huis: ons en uw thuis

Met dit idee en de wetenschap dat het BACO-gebouw een goede basis is voor Het Nieuwe werken koopt Wonen Limburg in februari 2012 het gebouw. Een projectteam gaat aan de slag om alle randvoorwaarden zo goed mogelijk te vertalen binnen de mogelijkheden van het gebouw. Het streven is een Zero Energy Monument te maken. Omdat het een monumentaal pand is, wordt snel duidelijk dat een goede samenwerking van alle betrokken partijen cruciaal is voor het slagen van de opdracht: het creëren van een nieuw Thuis voor Wonen Limburg. In augusts 2013 krijgt het Wonen Limburg Huis officieel het certificaat voor het A+ energielabel: een duurzame prestatie.

Samenwerkende partners

Vanaf de aankoop van het pand tot aan de oplevering in maart 2013 werken we met de volgende partijen intensief samen aan het realiseren van het Wonen Limburg Huis:
- Harald Janssen, architect van SATIJNplus Architecten
- Huygen Installatie Adviseurs
- Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs
- Ingenieursbureau van der Werf en Nass
- Aannemers BAM – Schakel en Schrale
- Martijn Frank Dirks, interieurarchitect van Studio mfd
- Gemeente Roermond

 

Uitgelicht

Zoeken