Wonen Limburg Huis

Ingrid Bekker

Het idee van de creatie van een 'thuis' is niet zo maar ontstaan. Bij het zichtbaar worden van de contouren van onze nieuwe strategische visie in 2010, ontstaat ook de gedachte om deze koers door te voeren in de kantoorsetting.

iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6VIeeUHh7xI" frameborder="0" allowfullscreen>Het nieuwe Wonen Limburg Huis in Roermond

Huisvesting voor de nieuwe organisatie

Eind 2010 besluit Wonen Limburg haar organisatie te veranderen: van 6 zelfstandige regionale kantoren veranderen we in een vanuit Roermond centraal geleide organisatie met 9 buurtwinkels. Ons Limburgse werkgebied, met een klein stukje Brabant, blijft onveranderd: van Venray tot aan Heerlen. Onze huisvesting moet aangepast worden.
In de loop van 2011 gaat een groep medewerkers uit de hele organisatie onder begeleiding van Fresh Forward aan de slag om een huisvestigingsconcept te bedenken dat voldoet aan de waarden die we bepaalden in onze nieuwe koers: een thuisgevoel voor iedereen! Laagdrempelig, toegankelijk en gastvrij. Voor onze huurders en belanghebbenden én natuurlijk ook voor onze 275 medewerkers. In dit filmpje krijg je een goed beeld van ons Wonen Limburg Huis.

Op zoek … en gevonden

Voor de huisvesting van ons nieuwe hoofdkantoor startten wij in 2011 met het zoeken naar een geschikte locatie. Duurzaamheid, herbestemmen, energiezuinig, inpassen van Het Nieuwe Werken en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer zijn onze randvoorwaarden. Het moet een bestaand pand zijn, bij voorkeur in beschermd cultureel erfgoed, dat genoeg mogelijkheden biedt om bovenstaande eisen in te passen. Het wordt uiteindelijk het BACO-gebouw aan de Willem II Singel in Roermond. Het BACO-gebouw is een rijksmonument en is voor Roermond belangrijk industrieel erfgoed. Het is van oorsprong een fabriek en kent een rijke gebruiksgeschiedenis. Het karakter van de fabriek en opslagruimte is goed bewaard gebleven. Het ligt op een mooie plek in de stad, dicht bij het centraal station. Het buitengebied heeft een mooie inrichting met onder meer een speelelement voor kinderen.

Het oude Baco-gebouw


 

Uitgelicht

Zoeken