Verhalenfestival

ine

Op zaterdag 12 oktober organiseren we het Verhalenfestival. Je bent tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom in ons Wonen Limburg Huis in Roermond.

verhaelnfestival

We zijn ervan overtuigd dat je door iemands verhalen, iemand beter leert kennen. En dat je door iemand beter te leren kennen, iemand beter leert begrijpen. Door meer (wederzijds) begrip worden we verdraagzamer naar elkaar. We voelen sneller aan waar we iemand kunnen helpen of geholpen kunnen worden. En we ontdekken daardoor elkaars talent gemakkelijker.

Hieronder een kleine opsomming van de verhalen. Niet compleet want we verrassen je graag met nog meer verhalen in interviewvorm, uit het hart verteld, gezongen, verfilmd of in een theatervoorstelling verpakt.

Ken jij haar ook?
Als je in Venlo woont waarschijnlijk wel! Luca heeft inmiddels al heel wat liters soep gemaakt voor de soepbus van het Leger des Heils. In gesprek met haar vertelt ze graag haár verhaal…. en wil ze misschien ook wel haar recept met jou delen! En dat hoeft niet persé over de soep te gaan…. De soepbus is er ook, laat het je smaken!

Hoe een oude kerk getransformeerd tot Huis van de wijk bijdraagt aan een bruisende, actieve woonomgeving
Niet het huis, maar de bewoners maken met elkaar een Huis van de wijk in de Norbertuswijk in Horst. Het verhaal van bevlogenheid en doorzettingsvermogen. Vooral een verhaal waarin samen in hoofdletters geschreven staat.

De tassen van Delia
Hoe veerkracht en lef gecombineerd met creativiteit kan resulteren in een nieuwe start van het leven van deze ambitieuze vrouw. Slim geproduceerd én heel duurzaam door gebruik te maken van de restmaterialen van o.a. een zeilmakerij. Kortom: het verhaal van Delia uit Venray.

Het kan ons allemaal overkomen!
Het verhaal van Weertenaar Bennie toont maar weer dat het ons allemaal kan overkomen als het even niet goed gaat. Inmiddels heeft zijn leven een totaal andere wending gekregen, gepokt en gemazeld door de jaren die hij op straat heeft geleefd. Een prachtig voorbeeld, hoe je door jouw tegenslag jezelf én anderen kunt helpen.

Wil je jouw verhaal met ons delen?
Grote en kleine verhalen zijn meer dan welkom in onze ‘verhalenhoek’.

Is het kunst, of toch kitsch? En een ruilbeurs
Op het voorterrein van ons Wonen Limburg Huis aan de Willem II Singel 25 in Roermond vind je een Tussen Kunst en Kitsch evenement, gekoppeld aan een ruilbeurs. Neem dus dat fotolijstje van tante Truus of de karaf van oom Theo mee en ontdek of er, behalve een verhaal en emotionele waarde, ook € waarde in het voorwerp zit. En zo niet, en wil je er vanaf, dan kun je jouw spullen nog ruilen tegen iets anders leuks. Bij het repair café kun je jouw kapotte koffiezetter (of iets anders) laten maken. 

Kom gerust mét kinderen!
Er is voldoende te doen, te zien en te horen. Een springkussen, poppenkast, knutselhoek én een verhalen vertelhoek speciaal voor kinderen.

 

 

Uitgelicht

Zoeken