De kansmakelaar ondersteunt ambitie

Ingrid Bekker

Ondernemende bewoners zijn belangrijk voor een leefbare buurt. Onze kansmakelaar biedt beginnende ondernemers ondersteuning bij de eerste stappen naar het ondernemerschap.

Kansmakelaar Susanne en een nieuwe ondernemer

Een gezonde wijkeconomie en een leefbare wijk zijn belangrijk voor Wonen Limburg. Ons doel is om mensen in de wijk uit hun sociale isolement te halen. Ondernemende bewoners zijn nodig voor een leefbare buurt. Sommige bewoners hebben zóveel ondernemerszin dat ze hun eigen bedrijfje willen starten. Speciaal voor hen heeft Wonen Limburg de kansmakelaar in dienst: een coach die ze ondersteunt bij de eerste stappen op het ondernemerspad. Eén van onze kansmakelaars, Susanne Scheepers, draagt hieraan bij.

"Wonen Limburg wil dat mensen zich thuis voelen in hun buurt. Daar hoort ook bij dat mensen lekker in hun vel zitten. Ik draag hieraan bij door enthousiaste mensen een helpende hand te bieden met al hun goede ideeën," licht Susanne enthousiast toe. Zij is met name actief in de wijk Donderberg in Roermond. Mijn collega kansmakelaar Roeland Cleuren is in Brukske in Venray actief."
De kansmakelaar in Donderberg is onderdeel van het wijkontwikkelingsplan, waarin is vastgesteld hoe de Gemeente Roermond, de provincie Limburg, samen met de Wonen Limburg en de andere corporatie die actief is in Donderberg, Wonen Zuid, deze wijk aanpakken.

Wat doet de kansmakelaar?

  • Zoekt naar talent en ambitie
  • Maakt jouw dromen waar
  • Stimuleert scholing en faciliteert bewonersinitiatieven
  • Stimuleert de wijkeconomie
  • Vergroot de leefbaarheid in buurten

Inspirerende voorbeelden

Met bewoners uit Donderberg die in een uitkeringssituatie zitten, worden verschillende initiatieven voor een eigen bedrijf momenteel bekeken. Het gaat om verschillende bedrijven, zoals een autoschadeherstelbedrijf, een nagelstudio en een kapsalon. Ook wordt met jongeren gesproken over het volgen van een opleiding.Om de stap naar een eigen bedrijf of nieuwe opleiding te zetten, is vaak ondersteuning en lef nodig. Wij werken laagdrempelig; mensen hoeven geen kantoor van een instantie binnen te stappen. In de Donderberg vinden geïnteresseerden ons in gemeenschapshuis De Donderie.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden? Bel onze kansmakelaar Roeland Cleuren via 088 - 3850701. Mailen kan ook: kansmakelaar@wonenlimburg.nl.

Uitgelicht

Zoeken