Stroomversnelling

Ingrid Bekker

Voor hetzelfde geld uw huis een comfortabel thuis! Dat is het motto van de Stroomversnelling. In dit project doet Wonen Limburg mee aan de renovatie van oudere woningen tot nul-op-de-meter woningen.

Door de woning te voorzien van een goede isolatie, zuinige installaties en zonnepanelen, zorgen we voor een optimaal wooncomfort en veiligheid. En de woonlasten blijven voor de huurder hetzelfde!

Warme jas

Wonen Limburg is 1 van de 6 corporaties die samen met 4 bouwbedrijven het voortouw neemt om ruim 11.000 huurwoningen de komende jaren op te knappen. Het doel is om dit in 2020 uit te laten groeien naar 110.000 woningen. Het gaat vooral om woningen uit de jaren '50-'70, die vaak vochtig en tochtig zijn. Deze krijgen een ‘warme jas’ aangetrokken, welke bestaat uit nieuwe isolerende gevels die tegen de bestaande gevels worden gezet. Over het bestaande dak wordt een geïsoleerd dak met zonnepanelen aangebracht. En waar mogelijk worden zuinige installaties geïnstalleerd.

Uniek concept

Dit alles is mogelijk door de toepassing van een uniek concept. Het bedrag aan energiekosten dat de huurder voorheen aan de energiemaatschappij betaalde, betaalt hij nu aan de corporatie. Deze investeert dit bedrag in de duurzame renovatie van de woning. De woning is hierdoor goed geïsoleerd en wekt zelf energie op. Aan de energiemaatschappij betaalt de huurder dan alleen nog een bedrag voor vastrecht. In de bewonersfolder 'Voor hetzelfde geld uw woning een comfortabel thuis!' leggen we op eenvoudige wijze uit hoe het werkt.

Projecten Wonen Limburg

Wonen Limburg heeft het concept van de Stroomversnelling inmiddels al toegepast bij een aantal projecten in Melick. Dit jaar volgen meer woningen waarbij we het Stroomversnelling-concept gaan toepassen.

Meer weten?

Neemt u ook eens een kijkje op de website van de Stroomversnelling: www.stroomversnelling.info.
Wilt u meer weten over het initiatief Stroomversnelling en Wonen Limburg, neem dan contact op via stroomversnelling@wonenlimburg.nl. Of bel met ons WoonAdviesTeam via 088 - 3850800.
 

 

Uitgelicht

Zoeken