Bouw Kruitweg Venray van start

helen

Dinsdag 2 maart heeft toekomstig bewoner Guus Kersten samen met wethouder Jan Jenneskens (gemeente Venray) en corporatiebestuurder Ger Peeters het officiële startsein gegeven voor de bouw van het woonhofje aan de Kemp in Venray. Hier bouwen we 16 woningen in een hofje, waar de toekomstige bewoners het belangrijk vinden om er met elkaar een fijne woonomgeving te maken. Voor het einde van dit jaar kunnen de nieuwe bewoners verhuizen naar hun nieuwe stek.

Kruitweg

Op het braakliggend terrein waar voorheen basisschool de Kemp stond, bouwt Hendriks Coppelmans Ontwikkeling 16 gasloze, zeer energiezuinige woningen. Het gaat om twaalf levensloopbestendige woningen, ook geschikt voor ouderen, en om vier gezinswoningen. De woningen zijn gebaseerd op twee varianten van het concept (af)TOPwoning van de bouwer. De woningen krijgen allemaal een berging en parkeerplekken. B2 architecten ontwierp de woningen. Het ontwerp voor de gezamenlijke binnentuin wordt door de nieuwe bewoners samen gemaakt.

‘Duurzaam, vernieuwend én gericht op de concrete wensen van inwoners. Daarmee past deze ontwikkeling precies in de ambities van de gemeente Venray’, zegt wethouder Jan Jenneskens. ‘In ons woningbouwprogramma willen we ruim baan maken voor nieuwe woonconcepten die aansluiten bij wat onze inwoners willen. Dit woonhofje is daar echt een voorbeeld van.’

Ontmoeten en samenwerking in woonhof

Het hofje is volgens het Samen Wonen-concept vormgegeven. ‘Samen Wonen’ wil mensen vroegtijdig betrekken en ontmoeting stimuleren bij de ontwikkeling van nieuwe manieren van wonen.

‘Bewoners zijn al betrokken vanaf de eerste schetsen voor het plan. Ze hebben samen de keuze gemaakt voor de stedenbouwkundige opzet voor het hofje en hebben ook samen de uitstraling van de woning bepaald. Nu zijn ze aan het nadenken hoe ze de gezamenlijke binnentuin vorm kunnen geven. Mooi om te zien dat ze elkaar in dat proces al goed hebben leren kennen. Daarmee is een prima basis gelegd om er samen een fijne woonplek van te maken,’ geeft bestuurder Ger Peeters aan.

‘Ik kijk er naar uit om straks in het hofje te gaan wonen. Vanaf de start heeft met name de bereidheid om elkaar te helpen voor mij de doorslag gegeven om me voor dit project aan te melden. Op de plek waar ik nu woon is dat ook al zo. En deze kans om met dezelfde insteek in zo’n mooie woning te kunnen gaan wonen, heb ik niet voorbij laten gaan!’ aldus toekomstig bewoner Guus Kersten.

Door samen met toekomstig bewoners invulling te geven aan wat zij belangrijk vinden voor hun huis en de woonomgeving, wordt dit woonhof gecreëerd waar het prettig samen wonen is en waar het ontmoeten vanzelf gaat in de gezamenlijke binnentuin.

Alle woningen zijn verhuurd.

Uitgelicht

Zoeken