Duurzaamheid

 • Ons mobiliteitsbeleid

  We kiezen bewust voor woonlastenbeheersing en minder CO2-uitstoot. Maar ook voor een duurzame en innovatieve manier van renoveren van ons bestaande bezit. En niet alleen dat, duurzaamheid gaat voor ons ook over mobiliteit.

 • Social Return; onderdeel van het aanbestedingsbeleid

  Vanaf 2014 heeft Wonen Limburg Social Return, letterlijk vertaald 'maatschappelijk rendement', ingebed in het aanbestedingsbeleid.

 • Onze energieprojecten

  Wonen Limburg vindt het belangrijk dat de woonlasten voor onze bewoners zo laag mogelijk blijven. Ook het besparen van energie en het omlaag brengen van CO2-uitstoot vinden we erg belangrijk. Een deel van ons woningbezit staat de komende jaren dan ook op de planning voor een energiebesparende renovatie. Deze woningen waar de energiebesparende renovatie wordt uitgevoerd vallen onder de 'energieprojecten'.

 • Kunst die energie oplevert in Sittard 24 december 2021

  Op de Dempseyflat in Sittard gaan kunst en duurzaamheid hand in hand. De zuid- en oostgevel van de flat zijn namelijk voorzien van zonnepanelen in combinatie met prachtige kunstwerken: dat maakt dit project uniek.

 • Duurzaam wonen in een houten huis 03 februari 2021

  Duurzaamheid is geen nieuw begrip voor Wonen Limburg. Duurzaamheid speelt al jaren een cruciale rol bij al onze activiteiten en weegt zwaar in alle keuzes die we maken. Om klaar te zijn voor de toekomst, schets je samen de wereld van morgen en begin je vandaag.

 • Complete woongebouwen aardgasloos door gebruik warmtepomp 03 mei 2022

  Diverse woongebouwen in Venray en Weert worden voorzien van een nieuw soort warmtepomp die nog niet eerder in de woningbouw is toegepast. Met deze collectieve warmtepomp kunnen alle huurappartementen in woongebouw tegelijkertijd van het aardgas af. Wonen Limburg heeft deze bijzondere warmtepomp laten ontwikkelen. In september 2020 is de eerste pomp succesvol geïnstalleerd en in gebruik genomen.

Uitgelicht

Zoeken