Mijn woning en het onderhoud

 • Wilt u een binnenrenovatie?

  Wij staan voor u klaar wanneer u van uw huis een echt thuis wilt maken. Is uw keuken, badkamer of toilet aan vervanging toe? Of doet u graag aanpassingen naar uw eigen smaak?

 • Meer gemak in uw huis? 27 november 2023

  Wij staan voor u klaar wanneer u van uw huis een echt thuis wilt maken. Zo helpen we als u meer gemak wilt of als u uw huis gerieflijker wilt maken. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van isolatie of een schutting. Een ‘geriefsverbetering’ noemen we dat. Op uw verzoek voeren we de geriefsverbeteringen graag uit.

 • Abonnement huurdersonderhoud

  Wonen Limburg biedt u voor een klein vast bedrag per maand een abonnement huurdersonderhoud aan. Dan doen wij allerlei kleine werkzaamheden aan uw woning, zoals het schoonmaken van de dakgoot.

 • Groot onderhoud aan uw woning

  Gezond en veilig wonen voor onze huurders vinden wij belangrijk. Daarom onderhouden wij onze woningen en gebouwen goed. Ieder jaar plannen we groot onderhoud aan ons woningbezit.

 • Zelf klussen aan uw woning

  Leuk voor u en voor ons. Wij zorgen samen met u voor een mooie woning in een prettige leefomgeving. En u hoeft vooraf geen toestemming aan ons te vragen. Als u dus wilt gaan klussen om uw woning te verbeteren, dan juichen we dat toe.

 • Reparatieverzoek en storing melden

  U kunt gemakkelijk online een melding voor een repatieverzoek doen. 24 uur per dag en 7 dagen in de week via Mijn Wonen Limburg.

 • Een schutting via Wonen Limburg

  Vindt u het prettig om buiten te zitten zonder dat uw buren direct in uw tuin kunnen kijken? Of heeft u een schutting staan, maar is die aan vervanging toe? Het is mogelijk om via Wonen Limburg een schutting aan te schaffen. Wij bieden u een onderhoudsvriendelijke, goede schutting van maximaal 2.00 meter hoog die wij vakkundig voor u op de (kadastrale) perceelsgrens plaatsen.

 • De erfafscheiding: samen verantwoordelijk 27 november 2020

  Met een schutting, muur of heg kunt u uw tuin scheiden van die van uw buren. Deze erfafscheiding staat op de erfgrens tussen de twee tuinen. De maximale hoogte van de afscheiding is twee meter aan de achterkant en zijkant van de woning.

 • Onze Glasschadehersteldienst

  Wonen Limburg zorgt samen met u dat uw woning in goede staat is en blijft, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een kapotte ruit bijvoorbeeld is erg vervelend en behoorlijk kostbaar. Als u bent aangemeld bij onze Glasschadehersteldienst vervangen wij uw kapotte ruit snel en helemaal gratis.

 • Hulp bij buitensluiting

  Het kan altijd gebeuren dat u een huissleutel verliest of vergeet mee te nemen. Erg vervelend, maar het kan ons allemaal overkomen. Wat dan?

 • Loden leidingen 23 juni 2020

  In de media is veel aandacht voor de mogelijke aanwezigheid van loden drinkwaterleidingen. Lood kan in het drinkwater komen via loden waterleidingen in huizen die voor 1960 gebouwd zijn. Vanaf 1960 zijn er geen loden leidingen meer gebruikt in de bouw.
  Al jaren geleden zijn wij begonnen met het vervangen van loden leidingen. Voor zover wij weten zijn er in onze woningen geen loden drinkwaterleidingen meer.

 • Asbest

  We leggen uit wat asbest is, hoe het toegepast is, wat eventuele risico’s zijn en welke maatregelen Wonen Limburg neemt.

 • Ventileren

  Goed ventileren is belangrijk. Voor uw gezondheid, maar ook voor behoud van uw spullen. Voorkom vochtproblemen of schimmel door goed te ventileren. We leggen hier uit hoe u dit doet.

 • Voorkom ontstoppingen 18 februari 2020

  Een rioolverstopping of lek is vervelend en komt nooit gelegen.

 • Rookmelders 22 juli 2022

  Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht dat alle woningen zijn voorzien van een rookmelder. Wonen Limburg vindt het belangrijk dit goed voor haar huurders te regelen. Woont u in een woning waarvan de bouwvergunning in 2003 of daarna is aangevraagd? Dan had u waarschijnlijk al een rookmelder. Woont u in een oudere woning? Dan kreeg u in de periode tussen februari en juni 2022 alsnog een rookmelder van ons.

Uitgelicht

Zoeken