Een huurwoning

Als u op zoek bent naar een geschikte woning bent u bij Wonen Limburg aan het juiste adres. We hebben een ruim aanbod aan betaalbare woningen. In alle soorten en maten en in allerlei buurten. Het is belangrijk dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Thuis in Limburg (www.thuisinlimburg.nl). Hoe u dat doet en meer over het aanbod, leest u hieronder.

 • Een woning zoeken en huren

  U zoekt een huurwoning of u heeft bij ons uw nieuwe droomhuis gevonden. Leuk én spannend. Het betekent ook dat u een aantal zaken moet regelen. Daar helpen we u bij.

 • Dringend (andere) woning nodig 04 april 2024

  U kunt in een situatie terecht komen dat u dringend een (ander) huis nodig hebt. We raden u aan om u dan zo snel mogelijk in te schrijven bij www.thuisinlimburg.nl. Dit is een website waarop u het woningaanbod van verschillende woningcorporaties in Limburg vindt. Ook de woningen van Wonen Limburg zijn daar te vinden. Zodra u ingeschreven bent, bouwt u inschrijftijd op en kunt u reageren op woningen in heel Limburg.

 • Huurtoeslag en de inkomensgrens 04 mei 2023

  Veel hurende huishoudens hebben recht op huurtoeslag. As u te veel huur betaalt in verhouding tot uw inkomen, heeft ú misschien ook recht op huurtoeslag.

 • Uw huurwoning ruilen?

  Dit is mogelijk met de huurwoning die u huurt bij Wonen Limburg. Degene met wie u ruilt mag in Friesland, Zeeland of waar ook in Nederland wonen.

 • Nieuwe woning en dan?

  Er breekt een spannende tijd aan. U mag uw huis inrichten en er uw eigen persoonlijke plekje van maken. Daarnaast zullen er ook allerlei zaken geregeld moeten worden. Met deze brochure helpen u hierbij graag op weg met een handige checklist.

Zoeken