Leefbaarheid

 • Prijsvraag Trots op mijn buurt 2021

  In 2021 hebben we voor de eerste keer de prijsvraag Trots op mijn buurt uitgezet. Bewoners werden opgeroepen om te vertellen waarom zij in een geweldige straat of de allerleukste buurt wonen. Of waarom zij de meest fantastische buurtgenoten hebben. Het idee hierachter is om te laten zien dat in heel veel wijken en buurten in Limburg bewoners op een fijne manier met elkaar samen wonen. Dat dit zo is, blijkt wel uit het grote aantal inzendingen. Wellicht brengen de winnaars andere mensen op ideeën om hun wijk of buurt nog mooier en gezelliger te maken. Wonen Limburg heeft zeven buurtwinkels verspreid over de hele provincie. De inzendingen werden beoordeeld op inhoud, creativiteit en besteding van het prijzengeld. Gezien het succes van de prijsvraag, krijgt die zeker een vervolg volgend jaar.

  Hieronder staat een overzicht van de winnaars per regio en een overzicht van de inzendingen.

 • Kent u de Maatschappelijke Kaart van Wonen Limburg?

  Een kennistool met uitgevoerde leefbaarheidsprojecten en -initiatieven. Voor medewerkers, huurders, omwonenden en samenwerkende partners.

 • Leefbaarheid in onze buurten

  Het thema Leefbaarheid is voor Wonen Limburg een spil waar veel om draait. Leefbaarheid is dan ook flink verweven met onze visie, ambities en strategie.

 • Leefbaarheidsfonds

  Meer groen in de wijk, een zitbankje, kunstwerk of achterpadverlichting. Wonen Limburg ondersteunt deze initiatieven. Want hoe klein of groot zo’n investering ook is, de leefbaarheid in de buurt is erbij gebaat.

 • Buurtprofielen

  buurtprofielen Buurtprofielen geven op basis van data inzicht in specifieke uitdagingen in een buurt of wijk. Als we allemaal door dezelfde bril kijken, komen we met partners tot gezamenlijk gedragen interventies. En dit kan bijdragen aan een groter woon- en leefgeluk van mensen. En dat vinden wij gelukkig niet alleen. Lees hieronder de reacties van verschillende partnes.

 • Kansrijk in de Wijk helpt bewoners met karweitjes 22 juni 2021

  Aan hoeveel kanten kan een mes snijden? In het geval van het project Kansrijk in de Wijk in ieder geval aan vele kanten. Jongeren krijgen daar werkbegeleiding met als uiteindelijke doel hun kans op een betaalde baan in de maatschappij te vergroten. Ze voeren onder andere klussen uit voor bewoners van Wonen Limburg. “Snotjongens zijn het”, lacht Mario, voorman van Kansrijk in de Wijk. “Maar dat ben ik zelf ook geweest!”, schatert hij verder.

 • Kunstproject Aurora Heerlen

  foto sittarderwegaurora voor website Eindelijk is het dan zover. Op 21 juni is Boa Mistura in Heerlen aangekomen. Het woongebouw Aurora wordt de grootste mural van Europa!

  Niet alleen ter verfraaiing van het gebouw. Zeker ook omdat kunst verbindt! Want dat is nu precies waar het Spaanse kunstenaarscollectief Boa Mistura zich wereldwijd voor inzet: kunst als inspiratie voor verandering met actieve bewoners als belangrijk uitgangspunt. Door samen te werken leert iedereen elkaar beter kennen. En maken zij het wonen in Aurora nóg prettiger.

Uitgelicht

Zoeken