Hoogste punt hofjeswoningen Weert

helen

Op vrijdag 10 september bereikte de bouw van 11 Jongen+ conceptwoningen zijn hoogste punt. Aan de Waagmeesterhof in Weert bouwen we er woningen voor vereniging Hofje het Genietschap. Samen-wonen en naar elkaar omzien is wat de toekomstige bewoners willen. Zodat ze met elkaar een fijne woonomgeving kunnen maken. Begin volgend jaar verhuizen de nieuwe bewoners naar hun nieuwe stek.

hoogste punt

 

Ontmoeten, omzien naar elkaar en meedoen

Dat is precies waar het om draait bij de leden van vereniging Hofje het Genietschap. Speciaal opgericht om er samen met anderen invulling aan te geven. ‘Wat ooit is begonnen als een wens van een paar mensen, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een plan. Samen met partner Wonen Limburg en de medewerking van de gemeente Weert wordt onze droom nu werkelijkheid. En gaan we straks 10 woningen verhuren aan mensen die ook invulling willen geven aan dat samen-wonen. Met de gemeenschappelijke tuin als fijne ont-moet plek’, geeft Theo van Ekerschot van vereniging Hofje het Genietschap aan.

Bewoners minder eenzaam

Corporatie Wonen Limburg is eigenaar van de 11 woningen. Eén woning wordt door de vereniging ingericht als gemeenschappelijke ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar het gemeenschapsgevoel verder ontwikkeld kan worden.  ‘We zien dat die gemeenschappelijkheid een positief effect heeft op de leefbaarheid en dat die zorg voor elkaar het mogelijk maakt zodat je bijvoorbeeld langer thuis kunt blijven wonen, of dat bewoners zich minder eenzaam voelen’, licht corporatiebestuurder Peeters toe.

Ook de gemeente is enthousiast. ‘Vanaf onze eerste kennismaking met de initiatiefnemers hebben wij vertrouwen uitgesproken in de ontwikkeling van deze nieuwe woonvorm. We zijn dan ook blij dat het gelukt is dit concept te laten landen op een prachtige woonlocatie, op korte afstand van de binnenstad’, zegt wethouder Wendy van Eijk trots. De gemeente is in overleg met de toekomstige bewoners over de inrichting van de openbare groenstrook die centraal in het hofje ligt. De bewoners wensen hier gezamenlijk een rol in het beheer van dat groen te krijgen. ‘Dat is niet gebruikelijk, maar we gaan het experiment graag aan!’

Van de 10 huizen zijn er nog twee beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij hofje.het.genietschap@gmail.com.

Uitgelicht

Zoeken