Opknapbeurt voor de Saffierflat in Heerlen

ine

In 2018 heeft Wonen Limburg de Saffierflat in de wijk GMS in Heerlen aangekocht.

saffierflat

Samen met onder meer de politie en gemeente heeft Wonen Limburg daar afgelopen tijd succes geboekt in de aanpak van de overlast. In het kader van Hartslag 2.0 werd de overlast in en om het appartementencomplex op de hoek Saffierstraat/Sittarderweg teruggedrongen. Een deel van de bewoners werd verhuisd en waar nodig werd daaraan ook noodzakelijke zorg gekopppeld. De tweede stap is dat de flat wordt opgeknapt. Met een flink aantal werkzaamheden maakt Wonen Limburg het gebouw klaar voor de toekomst.

Werkzaamheden
De huidige appartementen hebben één slaapkamer. Een deel van de huidige appartementen wordt samengevoegd en zo ontstaan ook appartementen met twee  slaapkamers. Hierdoor zijn deze geschikt voor een bredere doelgroep. Ook wordt het gebouw volledig gestript en voorzien van nieuwe kozijnen en een nieuw dak. Er worden energetische maatregelen genomen zodat het gebouw klaar wordt gemaakt voor de toekomst. Naast de verbetering van alle appartementen wordt ook de buitenkant aangepakt; het gebouw krijgt een frisse nieuwe uitstraling.

Op 21 en 22 september hebben we de buurtbewoners met een nieuwsbrief en inloopavonden geïnformeerd over de plannen.

Planning
We hopen in februari 2022 te kunnen starten met de verbouwing. Eind 2022 is de verbouwing dan afgerond en kunnen de appartementen opnieuw verhuurd worden.

Samenwerking
De aanpak van de Saffierflat voert Wonen Limburg uit in samenwerking met de gemeente Heerlen, provincie Limburg en Stadsregio Parkstad Limburg.

Uitgelicht

Zoeken