Start bouw zorgwoningen in Brunssum

helen

In september is gestart met het bouwen van in totaal 23 ruime, betaalbare zorgwoningen aan het Zorgplein in Brunssum. Dit doen wij samen met ontwikkelaar Holikiday. Zorgpartner Het Andere Wonen wordt verhuurder van de appartementen en gaat er de zorg verlenen.

Holikiday Brunssum

Op de foto van links naar rechts: Joop Petit (Holikiday), René Clement (Wonen Limburg) en wethouder Jo Mertens.

 

Bieden van betaalbaar wonen mét zorg

‘Zoveel mogelijk in de eigen omgeving en speciaal voor mensen met een kleine beurs ontwikkelen we kleinschalige woongebouwen met zorg. Vertrouwd en veilig wonen met 24/7 zorgverlening in een ruim appartement zodat partners bij elkaar kunnen blijven wonen. Dat is waar wij ons voor inzetten’, aldus Paul Rinkens, directeur van ontwikkelaar Holikiday.

In samenwerking met zorgaanbieder Het Andere Wonen heeft de ontwikkelaar zich sterk gemaakt dat het woon-zorggebouw tot stand kon komen. Ook eigenaar Wonen Limburg zag het belang. ‘Als sociale huisvester zetten wij ons in voor het bieden van een thuis voor iedereen die dat niet altijd zelfstandig kan. Ook het bijzondere zorgconcept, waarin de bewoner centraal staat, spreekt ons aan. Dat is dan ook de reden dat we ons hebben ingezet om deze nieuwbouw, samen met de partijen, tot stand te brengen,’ licht corporatiedirecteur René Clement toe.   

Ook de gemeente Brunssum was hierin een belangrijke schakel. Wethouder Jo Mertens: ‘Als gemeente vinden we het van belang dat de juiste zorg beschikbaar is voor onze inwoners. Dat was én is de gedachte achter het Zorgplein. Deze woningen zijn een perfecte aanvulling op het aanbod in zorg én wonen voor Brunssumers, die in hun vertrouwde omgeving willen blijven, ondanks een bepaalde zorgbehoefte.’

 

Langer zelfstandig wonen

Het Andere Wonen is verhuurder van de ruime appartementen en verleent er de professionele zorg op maat. ‘Met het eigen zorgteam en het inwonend (zorg) ondernemersechtpaar bieden we mensen die een zorgindicatie hebben voor de Wet Langdurige Zorg een fijne woonplek. Met alle ruimte voor activiteiten en ontmoetingen in de gemeenschappelijke ruimte en de gezamenlijke tuin. En door toepassing van domotica hebben de bewoners maximale bewegingsvrijheid zonder dat hun veiligheid in gevaar komt,’ aldus Arno van den Berg, bestuurder van Het Andere Wonen.

Het nieuwe woongebouw is medio 2022 klaar. Geïnteresseerden om er te gaan wonen kunnen hun interesse aangeven via mail aan info@hetanderewonen.nl. In aanmerking komen mensen met een indicatie vanaf ZZP4 op basis van Persoons Gebonden Budget (PGB).

 

Uitgelicht

Zoeken