Vernieuwde aanpak badkamers Brukske Venray groot succes

ine

Een fijn huis in een prettige woonomgeving. Dat gunnen wij iedere bewoner. En wij niet alleen, maar ook onze ketenpartners hebben deze missie hoog in het vaandel staan. Zo leidde een prettige samenwerking, een nieuwe badkamer met een innovatief droog bouwsysteem en een gerichte bewonersaanpak tot tevreden bewoners en een donatie van € 3.000,- aan het Wijkplatform Brukske voor het project Speelcoach Henk.

Brukske

Van links naar rechts: Petra van Duijnhoven (Wijkplatform Brukske), Speelcoach Henk Willems, Hans Janssen (Raedts), Funs Jonkers (Jongen Bouwpartners), Peter Renkens (Janssen de Jong OnderhoudPlus)

Samen aan de slag
Het zijn geen vreemden van elkaar: Janssen de Jong Onderhoudplus, Jongen Bouwpartners en Raedts B.V. Het zijn alle drie ketenpartners van Wonen Limburg en verzorgen al heel wat jaren het niet planmatig onderhoud. Maar in projectverband hadden ze nog niet met elkaar samengewerkt. “We hebben als één partij de opdracht uitgevoerd om 240 badkamers te voorzien van een innovatief droog bouwsysteem. De rollen waren goed verdeeld met één projectleider, één uitvoerder en één projectadministrateur en dat werkte heel prettig, zowel voor ons als voor de bewoners. In een bouwkeet in Brukske plaatsten we een proefopstelling van de badkamer. Daar liepen dagelijks bewoners in en uit met allerlei praktische vragen. We waren zichtbaar en dichtbij en dat werkte heel goed”, vertelt Peter Renkens van Janssen de Jong OnderhoudPlus.

Snelle montage, wel zo fijn voor bewoners
Het innovatieve droog bouwsysteem is nog vrij uniek in Nederland, maar wordt in Scandinavië en Engeland al veelvuldig gebruikt in de hotelbranche. Het is een systeem waarbij panelen over tegels geplaatst worden. Funs Jonkers van Jongen Bouwpartners: “We zochten naar een kwalitatief goed systeem dat snel gemonteerd kon worden, zodat bewoners niet te lang overlast hebben van werkzaamheden in hun badkamer. In drie dagen is de badkamer klaar en dat is heel snel vergeleken met een aantal weken die een tegelzetter doorgaans nodig heeft. Daarnaast zitten we ook met een schaarste op de arbeidsmarkt wat betreft tegelzetters, dus we moesten wel nadenken over een alternatief.”

Duurzaam op meerdere vlakken
Er zijn verschillende droog bouwsystemen op de markt, maar volgens de betrokken ketenpartners is dit een kwalitatief goed en betaalbaar product. Daarnaast zijn de drie partners erg gecharmeerd van de duurzaamheid van het product zelf, maar ook van de duurzaamheid wat betreft de inzet van medewerkers. Hans Janssen van Raedts: “De productie van de panelen is minder belastend voor het milieu dan het bakken van tegels, het product gaat lang mee en het plaatsen ervan is lichamelijk veel minder belastend voor onze medewerkers.”

Gerichte aanpak in de wijk
Onder de werktitel ‘De frisse badkamer’ werden shirts bedrukt voor de werknemers die de klus gingen uitvoeren. Iedereen kreeg daardoor dezelfde uitstraling, of je van Jongen Bouwpartners, Janssen de Jong Onderhoudplus of Raedts was; er werd gewerkt vanuit hetzelfde vizier aan dezelfde opdracht. Wel zo prettig voor de bewoners, omdat ze op deze manier niet het gevoel kregen dat er vele verschillende bedrijven over de vloer kwamen. De bewoners hebben deze aanpak als heel prettig ervaren, zo bleek uit de score van 8,2 uit het tevredenheidsonderzoek.

Als dank een flinke donatie
De drie partijen zijn dankbaar voor het slagen van dit project en willen graag iets terugdoen voor de bewoners. Normaal gesproken zou er een feestelijk moment gepland worden na de oplevering, maar wegens de coronamaatregelen is dat helaas niet mogelijk. In plaats daarvan deden ze een donatie aan Wijkplatform Brukske. De donatie is speciaal bestemd voor het project Speelcoach Henk. Bijna iedereen in Brukske kent speelcoach Henk Willemsen. Hij fietst door de wijk en spreekt links en rechts kinderen aan. Hij organiseert ook allerlei activiteiten voor de kinderen van Brukske. Zoals survivallen, een fietscross en een kinderkermis. 

Wonen Limburg is blij met het eindresultaat en de aanpak! De drie ketenpartners kijken samen uit naar een volgend project.

Hieronder ziet u een filmpje hoe het vernieuwen van de badkamers in zijn werk ging.

 

Uitgelicht

Zoeken