Welkom voor nieuwe bewoners Bosweg Montfort

Marian Gielen

Op woensdag 21 april werden de bewoners van de nieuwe woningen aan de Bosweg in Montfort verrast. Zij kregen van wethouder Jan Smits van de gemeente Roerdalen en onze bestuurder Ger Peeters een welkomstcadeau. De bewoners wonen in Kompaswoningen. Dit zijn tijdelijke huurwoningen die 10 jaar blijven staan. In de loop van 2022 worden er nog tien permanente nieuwbouwwoningen gebouwd aan de Bosweg.

bosweg

Samen wonen aan de Bosweg

Samen met geïnteresseerden en toekomstig bewoners en in samenwerking met de gemeente Roerdalen,  hebben we de nieuwbouwplannen gemaakt. ”Bewoners zijn al betrokken vanaf de eerste schetsen voor het plan. Ze hebben samen de keuze gemaakt voor de stedenbouwkundige opzet. Ook hebben ze samen de type huizen en de uitstraling ervan bepaald. Mooi om te zien dat ze elkaar in dat proces al goed hebben leren kennen. Een prima basis om er samen een fijne woonplek van te maken,” geeft Ger Peeters aan. 

 

Behoefte aan woningen

“De nieuwe Kompaswoningen maken het mogelijk om snel en flexibel in te kunnen spelen op de woonbehoefte in Roerdalen”, vertelt Jan Smits. “De woningen zijn beschikbaar voor mensen die snel een woning nodig hebben en geholpen zijn met een tijdelijke oplossing. Dat kunnen jongeren zijn die een start willen maken op de huizenmarkt. Maar ook mensen die door omstandigheden dringend een andere woonruimte nodig hebben. De Kompaswoningen worden voor maximaal twee jaar verhuurd.”

 

Eerste ervaringen

Bewoners kregen van de bestuurders een insectenhotel en een Geluksbon. Het overhandigen van het welkomstcadeau was een mooie aanleiding om met de bewoners in gesprek te gaan. Bewoners deelden hun eerste ervaringen. “Ik was met spoed op zoek naar een nieuw huis. Ik was dan ook heel erg blij dat ik hier zo snel terecht kon. In de twee jaar dat ik er mag wonen, heb ik de tijd om een andere woning te vinden”, aldus een van de bewoners.

 

Ook leegstand biedt mogelijkheden

Om tegemoet te komen aan de vraag naar betaalbare woningen wordt niet alleen nieuwbouw als antwoord ingezet. Zo zien we ook mogelijkheden voor leegstaande ruimten. Daarom hebben we in samenspraak met de gemeente Roerdalen de leegstaande ontmoetingsruimten van drie woongebouwen omgebouwd. Het zijn nu rolstoeltoegankelijke appartementen. Het gaat om De Vaert in Montfort, Aan de Tram in Vlodrop en De Markt in Melick. Binnenkort ontvangen de nieuwe bewoners de sleutel van hun nieuwe thuis.

Uitgelicht

Zoeken