Wonen Limburg en Nester ruilen woningen in Roerdalen, Maasgouw en Echt-Susteren

ine

Op 31 december hebben Wonen Limburg en Nester een vijfentwintig tal wooncomplexen met elkaar uitgeruild. Deze uitruil houdt in dat Nester 129 sociale huurwoningen en 24 onzelfstandige eenheden begeleid wonen in de gemeenten Roerdalen en Maasgouw verkoopt aan Wonen Limburg. Wonen Limburg verkoopt 152 sociale huurwoningen in de gemeente Echt-Susteren aan Nester.

uitruil

Binnen de gemeente Maasgouw betreft het de kernen Heel, Ohé en Laak, Stevensweert, Wessem en binnen de gemeente Roerdalen de kernen Melick, Posterholt en Sint Odiliënberg. Binnen de gemeente Echt-Susteren betreft het de kernen Sint Joost, Nieuwstadt en Echt.

De meerwaarde van deze uitruil is dat beide corporaties nu volledig actief worden in de gemeenten waarin ze bezit verwerven. Harrie Oosterlee, directeur-bestuurder van Nester: “Met deze uitruil ontstaat er voor beide woningcorporaties meer focus. Daar kiezen wij bewust voor, zodat we betere en efficiëntere service kunnen leveren aan onze bewoners”. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg vult aan: “Bijkomend voordeel is dat het ons in staat stelt onze vastgoedportefeuilles nog doelmatiger te beheren. Zo kunnen we nog beter voldoen aan onze kerntaak: het bieden van passende woningen voor onze bewoners.” 
Doordat er sprake is van een uitruil tussen woningcorporaties blijft de verhuur binnen de sociale sector gewaarborgd. 

De woningen gingen op 31 december over in eigendom. Wonen Limburg houdt haar woningen nog tot 1 april 2021 in beheer. Nester draagt het beheer van de betreffende woningen per 5 januari 2021 over aan Wonen Limburg. 

De huurders die te maken hebben met de uitruil, zijn intussen persoonlijk op de hoogte gebracht.

Capital Value begeleidde het proces rondom deze transactie. Beide corporaties werden op juridisch gebied bijgestaan door Pels Rijcken. SGS adviseerde over de technische onderzoeken. Colliers International en SMART Real Estate voerden het taxatieproces uit.

Uitgelicht

Zoeken