2022

 • Al 12.500 rookmelders geplaatst 31 maart 2022

  Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht dat alle woningen zijn voorzien van een rookmelder. Wonen Limburg vindt het belangrijk dit goed voor haar huurders te regelen. Daarom komen we bij iedere huurder die nog geen rookmelder heeft, deze ophangen.

 • Corporatie zet in op beschikbaarheid van goed onderhouden en betaalbare woonruimte voor studenten - Wonen Limburg koopt 52 studentenwoningen in Maastricht 24 januari 2023

  Stichting Think Tank uit Rijen heeft besloten het studentengebouw ‘ThinkTank’ aan de Adelbert van Scharnlaan 200 in Maastricht (hoek Adelbert van Scharnlaan en Sibemaweg) te verkopen aan woningcorporatie Wonen Limburg. Op 22 december is Wonen Limburg eigenaar geworden van deze 52 studentenwoningen in Maastricht. Wonen Limburg blijft verder inzetten op studentenhuisvesting met een passende prijs-kwaliteitverhouding in de stad. De nu genomen stap sluit hier goed op aan.

 • Meer flexwoningen en aanpak E-, F- G-labels 27 december 2022

  In 2023 gaan we extra inzetten op het realiseren van flexwoningen. En samen met gemeenten en huurdersorganisaties willen we de verduurzaming van huizen stimuleren, bijvoorbeeld via klusbussen, witgoedacties, inzet van energiecoaches en het versneld aanpakken van woningen met een E-, F- of G-label. Dat hebben we vastgelegd in de onlangs afgeronde prestatieafspraken.

 • Samenwerking met projectontwikkelaar JPO 23 december 2022

  De vraag naar betaalbare (huur)woningen blijft groot. We hebben de ambitie om elk jaar 500 nieuwe woningen te bouwen om mensen een fijn thuis te bieden in een prettige woonomgeving. In JPO zien wij een partner die samen met ons deze uitdaging aan kan gaan. We hebben afgesproken samen op te trekken in diverse gebiedsontwikkelingen in de provincie Limburg. Zodat we door deze integrale aanpak samen kunnen bouwen aan fijne buurten en wijken waar de bewoners zich thuis voelen.

 • Veilig de winter door 20 december 2022

  We leven midden in de wintermaanden. En we doen er alles aan om het binnen warm te krijgen zonder een aanslag te plegen op de huishoudbeurs. Online gaan veel tips rond die misschien goedkope warmte opleveren maar niet zonder risico zijn. Zoals bijvoorbeeld uw kookgasaansluiting gebruiken om de woning te verwarmen. Of een barbecue of ander open vuur in de woonkamer. We raden u dringend aan om dit niet te doen. Er kunnen namelijk levensgevaarlijk situaties ontstaan.

 • Meerjarige prestatieafspraken met de gemeente Venlo 14 december 2022

  Gemeente Venlo heeft samen met woningcorporaties Woonwenz, Antares en Wonen Limburg en de HuurdersbelangenVereniging Venlo meerjarige prestatieafspraken 2023 - 2026 ondertekend.

 • Mooie impuls in wijkaanpak Heerlen-Noord 01 december 2022

  Weller en Wonen Limburg kopen en renoveren in samenwerking met gemeente Heerlen 51 eengezinswoningen in Vrieheide-de Stack.

 • Mooie score in benchmark woningcorporaties 30 november 2022

  Ieder jaar vindt er een benchmark plaats waarin woningcorporaties op een aantal onderwerpen met elkaar worden vergeleken. In 2021 hebben hieraan 273 woningcorporaties deelgenomen, zij vertegenwoordigen 98% van alle corporatiewoningen in Nederland.

 • Nieuwe woningen voor spoedzoekers - Oplevering tijdelijke woningen Maasbracht 28 november 2022

  Maandag 21 november was het feest aan de Kruisweg in Maasbracht. De 10 Barli woningen zijn gereed voor gebruik. De Prefab woningen zijn bestemd voor tijdelijke huur en blijven tenminste 10 jaar staan. Wethouder Tim Snijckers van de gemeente Maasgouw en corporatiebestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg overhandigden op symbolische wijze de sleutel aan de nieuwe bewoners.

 • HAS green academy en Wonen Limburg gaan partnership aan 22 november 2022

  HAS green academy en Wonen Limburg erkennen dat een samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven bijdraagt aan de kwaliteit van het hoger onderwijs. Op 21 november tekenden Karin Zelissen, manager P&O van Wonen Limburg en Marc Pruijssers, vestigingsdirecteur HAS Venlo, een overeenkomst om intensief met elkaar te gaan samenwerken voor onbepaalde tijd.

 • Sleutels voor bewoners starters koopwoningen 17 november 2022

  Op woensdag 16 november ontvingen in Nederweert de bewoners van drie starters-koopwoningen de sleutels van hun nieuwe huis. Samen met de bewoners van tien andere nieuwbouwwoningen aan de Tinnegieter, die er sinds de zomer wonen, vierden zij dit moment in het bijzijn van wethouder Robert ten Kate en onze bestuurder Ger Peeters.

 • Eerste hulp bij besparing 11 november 2022

  Veel mensen vinden het in deze tijd niet makkelijk om rond te komen. Gelukkig zijn er manieren om uw uitgaven te verminderen. Hieronder geven we wat tips

 • Let op! Betaal geen kosten om in te schrijven als woningzoekende 07 november 2022

  Wij krijgen signalen dat er landelijke partijen zijn die via misleidende advertenties woningen aanbieden.

 • Samenwerkingsovereenkomst getekend 04 november 2022

  De wijken Keent en Moesel staan beide aan de vooravond van een grote gebiedsontwikkeling. In dat kader hebben bestuurder Ger Peeters namens Wonen Limburg en wethouder Wendy van Eijk (Ruimtelijke ordening en Volkshuisvesting) namens het college van B&W een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst tussen Wonen Limburg en de gemeente Weert.

 • Envida en Wonen Limburg zetten zich samen in voor een zorgvriendelijke wijk 14 oktober 2022

  Met het ondertekenen van de maatschappelijke alliantie bekrachtigen Wonen Limburg en zorgorganisatie Envida dat ze strategische partners zijn. Wij willen ons gezamenlijk inzetten voor een samenleving waarin er voor iedereen een thuis is. Waar iedereen ertoe doet. En waar het voor iedereen goed en veilig wonen is. De samenwerking tussen Wonen Limburg en Envida wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van drie jaar.

 • Onderhoudspartners bekend 11 oktober 2022

  Op dinsdag 11 oktober zijn de contracten getekend en is de samenwerking met de zeven gekozen netwerkpartners feestelijk ingeluid. Het beheren en onderhouden van onze woningen gaan we anders vormgeven en inrichten. En gaan we doen samen met zeven (deels) nieuwe partners die vanaf 1 januari 2023 het onderhouden en verbeteren van onze huurhuizen en overig vastgoed gaan verzorgen. De looptijd van de contracten is 7 tot 10 jaar.

 • Op bezoek bij de winnaars prijsvraag Trots op mijn buurt 26 september 2022

  Met de cheques onder de arm gingen we afgelopen zaterdag tijdens Burendag de provincie in. Op naar de zeven winnaars van de prijsvraag Trots op mijn buurt 2022. Wat een geweldige mensen hebben we mogen ontmoeten tijdens deze Burendag. Zo veel prachtige buurtinitiatieven! We werden er een beetje stil van.

 • Onze PSO certificering is verlengd 12 september 2022

  In 2020 heeft Wonen Limburg voor het eerst met succes een PSO-audit doorlopen.

 • Geen Nederlandse gegevens bij cyberaanval ista 31 augustus 2022

  Op 5 augustus las u in een nieuwsbericht op onze website dat ISTA in Duitsland te maken had met een cyberaanval. Gelukkig blijkt uit het onderzoek dat er geen Nederlandse gegevens zijn gehackt.

 • Heeft u zonnepanelen en/of warmtepomp? Check uw energiecontract 29 augustus 2022

  Heeft u zonnepalen en/of een warmtepomp, dan wordt uw energieverbruik tot nu toe waarschijnlijk jaarlijks verrekend met de door u zelf opgewekte energie.

 • Versturen van betaallink gewijzigd per augustus 2022 08 augustus 2022

  Betaalt u de huur via een betaallink? Dan krijgt u deze link voortaan pas 7 dagen voor de vervaldatum toegestuurd. Deze wijziging gaat in voor de huurbetaling vanaf augustus 2022.

 • ISTA is getroffen door een cyberaanval 05 augustus 2022

  Er is een aanval geweest op het digitale systeem van ISTA. ISTA is een leverancier van Warmtelevering Wonen Limburg (onderdeel van Wonen Limburg). We weten momenteel nog niet precies wat er gebeurd is, maar ISTA laat het volgende op haar website weten: “Na onderzoek van de meest relevante IT-systemen, gaan wij er op dit moment van uit dat deze gegevens niet in noemenswaardige mate in handen van de aanvaller zijn gekomen.”

 • Koopovereenkomst Raadhuisstraat en Dorpsstraat Brunssum getekend 14 juli 2022

  Wonen Limburg heeft met de gemeente Brunssum onlangs de koopovereenkomsten getekend voor de locaties op de hoek van de Raadhuisstraat en Dorpstraat én de hoek Dorpstraat en de Prins Hendriklaan. Stichting Wonen Limburg wil op de hoek van de Dorpstraat en Prinshendriklaan 39 appartementen met bijbehorende parkeerplaatsen realiseren. Wonen Limburg Accent richt zich op de hoek van de Raadhuisstraat en de Dorpstraat met de bouw van 22 grondgebonden woningen en 30 appartementen in het midden-huur segment.

 • DANKJEWEL VRIJWILLIGERS 12 juli 2022

  Vorige week hebben we onze vrijwilligers lekker in het zonnetje gezet tijdens de Dankjeweldagen. Zij zijn onmisbaar in onze buurten en wijken. Op verschillende locaties en dagen konden de vrijwilligers genieten van een mooi programma.

 • Prijsvraag trots op mijn buurt 11 juli 2022

  Win € 2.500 voor uw wijk of straat!

  Een oproep voor alle bewoners van Wonen Limburg: Heeft u samen een geweldige straat, de allerleukste buurt of fantastische buurtgenoten? En wilt u dat graag laten zien? Doe dan met de hele buurt mee met de prijsvraag ‘Trots op mijn buurt’!

 • Ruimte voor sociale huurwoningen én klimaatoplossingen in Helden 14 juni 2022

  Gemeente Peel en Maas en Wonen Limburg tekenden vandaag een intentieovereenkomst voor locatie de Pas in Helden. Die basisschool vertrekt binnenkort naar de locatie Odaschool. Voor de locatie de Pas zijn door het college twee belangrijke uitgangspunten benoemd: sociale huurwoningen en de noodzaak om klimaatoplossingen en groen ruimte te geven.

 • Misleidende oproep Huurdersvereniging Noord-Limburg bezwaar huurverhoging 10 juni 2022

  Wij constateren dat huurders worden opgeroepen om bezwaar te maken tegen de huurverhoging.

 • Slotmanifestatie Aurora Heerlen een groot succes! Een sociaal kunstproject met veel impact. 08 juni 2022

  Op zaterdag 4 juni was het moment waarop lang is gewacht; dé slotmanifestatie van Aurora in Heerlen. Groot feest voor alle betrokkenen om de impact van dit sociale kunstproject en de mooie samenwerkingen te vieren. Wonen Limburg, de bewoners, Stichting Street Art en BoaMistura presenteerden de transformatie van Aurora. Het woongebouw staat letterlijk én figuurlijk weer goed in de verf! De bewoners voelen zich weer verbonden, helpen elkaar en zijn vrolijk als de voordeur opengaat. Dit grootschalige kunstproject heeft op het gebied van toekomstperspectief, verbinding en imagoverandering fantastische dingen teweeg gebracht. Dat is groots gevierd!

 • Hart voor Sittard 23 mei 2022

  Tegen de rand van de historische binnenstad van Sittard wordt het gebied tussen de President Kennedysingel en de Swentiboldstraat herontwikkeld.
  Het samenwerkingsverband bestaat uit Mulleners Vastgoed, Laudy Bouw en Ontwikkeling en Van Wijnen. Zij bouwen hier 7 appartementsgebouwen met in totaal 210 woningen. Het gaat om een combinatie van huur en koopappartementen.

  Voor Wonen Limburg Accent worden er twee moderne woongebouwen met ieder 24 appartementen en bijbehorende parkeerplaatsen gebouwd.

 • Feestelijke opening Samen Wonen project Kruithof in Venray 20 mei 2022

  Op dinsdag 17 mei was het feest in het Kruithof in Venray. Het woonhofje werd officieel geopend. De bewoners van de 16 woningen hebben er sinds eind 2021 hun nieuwe thuis gevonden. Tijdens de opening werd een naambordje onthuld en bestuurder Ger Peeters overhandigde symbolisch een sleutel aan een van de bewoners.

 • Jaarverslag 2021: We blijven in de buurt 19 mei 2022

  Hoewel 2021 ook weer gedomineerd werd door de coronapandemie, hebben we toch mooie resultaten weten te behalen en zijn we zoveel mogelijk bij onze huurders in de buurt gebleven. In ons jaarverslag – We blijven in de buurt – lees je hier meer over.

 • Project aan de Groene Loper in Maastricht bereikt het hoogste punt 18 mei 2022

  Met een hoogte van maar liefst 30 meter van fase 2c bereikte ook het project van Wonen Limburg Accent aan de Groene Loper in Maastricht het hoogste punt. We bouwen er aan 38 appartementen, voorzien van alle comfort én met de duurzaamheidstoepassingen klaar voor de toekomst.

 • Onderzoek flora en fauna van mei tot september 2022 25 april 2022

  Wonen Limburg treft bij een groot deel van haar woningbezit energiebesparende maatregelen. Hierbij wordt van ons verwacht dat we rekening houden met beschermde diersoorten zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuizen. Al deze soorten zijn beschermd onder de ‘Wet Natuurbescherming’ en zijn sterk afhankelijk van bebouwing om in te kunnen nestelen.

 • Woningen Breedvennen Leende in de verkoop 21 april 2022

  Aan de rand van de bebouwde kom van Leende, aan de Breedvennen en het Zwarte Pad, worden 16 woningen verkocht. Vanaf 2009 bood dit complex tijdelijk onderdak aan basisschool De Triangel. De zogenoemde ‘schoolwoningen’ zijn destijds gebouwd door VOF Centrumplan Leende, een samenwerkingsverband tussen de woningcorporaties Wooninc, Wonen Limburg en woCom.

 • Eerste rondleiding op en rondom Aurora 21 april 2022

  Zaterdag 16 april was de kick-off van de rondleidingen op en rondom Aurora. Bewoners Leo en Hessel zijn al vanaf de start nauw betrokken bij het kunstproject. Aan hen dan ook de eer om de eerste groep genodigden, waaronder Marita Muller directeur Strategie en Organisatieadvies van Wonen Limburg en Tatjana Korbmacher van de Bewoners Commissie Aurora, mee te nemen in de geschiedenis van Aurora, te vertellen over het kunstwerk en wat het project voor de bewoners betekend heeft en dat nog steeds doet.

 • Informatiebijeenkomst Gutjesweg levert veel informatie op 19 april 2022

  Zo’n 100 belangstellenden bezochten op 31 maart een informatiebijeenkomst over de herontwikkelingskansen van het gebied Gutjesweg in Nederweert. De avond werd in samenwerking met de gemeente georganiseerd in het kerkgebouw van Budschop. De projectgroep heeft veel informatie opgehaald voor het vervolgtraject. Was u er niet bij dan kunt u de varianten bekijken via www.gemeentenederweert.nl of in de hal van het gemeentehuis.

 • Gaskraan dicht bij woongebouwen aan Laurenburg Weert 13 april 2022

  Sinds vandaag zijn alle bewoners van de woongebouwen aan Laurenburg in Weert van het gas af. Hun woning wordt nu duurzaam verwarmd door een zeer zuinige collectieve warmtepomp. Vanmiddag hebben Wonen Limburg, Kemkens en de gemeente Weert gezamenlijk officieel de gaskraan dichtgedraaid en vervolgens de warmtepompkraan geopend.

 • Samenwerking Sittard-Geleen om uithuiszetting te voorkomen 05 april 2022

  De vier woningcorporaties die in Sittard-Geleen actief zijn, hebben een convenant gesloten met de gemeente. Daarin spreken ZoWonen, Wonen Limburg, Zaam Wonen, Woonpunt en de gemeente af zich gezamenlijk in te zetten om uithuiszetting als gevolg van oplopende huurachterstanden te voorkomen.

 • Zonnegevels Dempseyflat Sittard in het zonnetje 22 maart 2022

  21 maart. De lente is net begonnen. De temperatuur stijgt en de zonnepanelen op de gevels van de Dempseyflat kunnen volop hun werk gaan doen. Gisteren was een prachtige dag om de afronding van dit bijzondere project samen met bewoners en genodigden te vieren. Het werd een geslaagde middag.

 • Nieuwe website werkenbijwonenlimburg.nl staat live 16 maart 2022

  Onze nieuwe website werkenbijwonenlimburg.nl staat live. Op de website vind je van alles over de verschillende organisatieonderdelen, werkgeluk en de voordelen van werken bij Wonen Limburg en lees je waarom medewerkers en stagiaires het zo naar hun zin hebben bij Wonen Limburg. En natuurlijk onze vacatures.

 • 75 euro om energie te besparen voor huurders in de gemeente Sittard-Geleen 15 maart 2022

  Ben jij huurder in de gemeente Sittard-Geleen? Dan is het goed om te weten dat je een cadeaubon kunt krijgen van 75 euro voor kleine duurzame maatregelen in huis.

 • De Rijksoverheid steunt energiebesparing en ontwikkeling van een warmtenet in Panningen door toekenning subsidie 14 maart 2022

  Op donderdag 10 maart heeft de Rijksoverheid voor het project WarmteKoude Panningen een subsidie toegekend van € 4 miljoen aan de gemeente Peel en Maas. Vanuit het landelijke Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) wordt deze bijdrage verstrekt voor het leertraject van kansrijke duurzame warmteprojecten.

 • Betaalbaar wonen voor Eller jeugd 14 maart 2022

  Vrijdag 11 maart vond de symbolische sleuteloverdracht plaats van de woningen van Stichting Wonen in Ell. De 10 sociale woningen zijn in 2021 gerealiseerd in het voormalig gemeenschapshuis Ellenhof. Op 25 februari 2022 ontvingen de nieuwe bewoners de sleutels. De oproep vanuit de Eller jeugd heeft gehoor gekregen. Door de handen ineen te slaan is er een prachtig project ontstaan waar we als Wonen Limburg trots op zijn!

 • Dit zeiden jullie over onze koers 09 maart 2022

  Wat gaan we de komende jaren doen? Hoe zorgen we dat zo veel mogelijk mensen een prettig en betaalbaar huis van ons kunnen huren? Dat schrijven we elke vijf jaar op in ons toekomstplan. Eind 2021 legden we het conceptplan voor al onze huurders ter inzage. Nu is het plan definitief.

 • Energiebox met korting voor huurders in de gemeente Stein 03 maart 2022

  Ben jij huurder in de gemeente Stein? Dan is het goed om te weten dat je gebruik kunt maken van een interessante actie van de gemeente. Als huurder kun je nu namelijk met hoge korting een energiebox samenstellen (met bijvoorbeeld LED-lampen, isolatiefolie, energiemeters en nog veel meer) of een gratis energie-adviesgesprek op maat aanvragen.

 • Op weg naar een circulaire corporatie - Wonen in de wereld van morgen 01 maart 2022

  Een klimaatneutraal Nederland in 2050. Dát is waar de overheid naar streeft. Ook de acht grootste Limburgse woningcorporaties, waaronder Wonen Limburg, onderschrijven de noodzaak om duurzaam te wonen en werken. Daarom zijn deze acht woningcorporaties drie jaar geleden, samen met de provincie Limburg, het Programma Kraamkamers gestart. Daarin wordt samengewerkt aan vraagstukken rondom verduurzaming. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

 • JPO, Wonen Limburg en Wonen Zuid zetten volgende stap naar natuurinclusief woongebied in Roermond 22 februari 2022

  Na een intensieve voorbereiding heeft de gemeenteraad van Roermond op 21 februari 2022 met ruime meerderheid het bestemmingsplan Melickerveld in het zuiden van Roermond vastgesteld. Daarmee is een belangrijke stap gezet voor het grootste natuurinclusieve woongebied van Limburg dat ‘Aan de Vallei’ gaat heten.

 • Stijging WWL warmtetarieven 15 februari 2022

  Woont u in een woongebouw met een collectieve verwarmingsinstallatie? Dan betaalt u naast de huur en servicekosten ook elke maand een bedrag voor warmtelevering. Dus voor de ruimteverwarming van uw woning en/of het warm tapwater. U heeft de afgelopen maanden vast en zeker gehoord dat de energiekosten enorm zijn gestegen. Deze stijging is het gevolg van de forse stijging van de inkoopkosten van zowel gas als elektra.

 • Radar en Wonen Limburg versterken samenwerking 09 februari 2022

  Radar en Wonen Limburg kennen een gedeelde ambitie: beide organisaties staan voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin voor iedereen plek is. Waar iedereen er toe doet. En waar het voor iedereen fijn en veilig wonen is. Vandaag tekenden onze bestuurder Ger Peeters en Monique Heffels, bestuurder Radar, een overeenkomst om nog intensiever met elkaar te gaan samenwerken.

 • Website Aurora staat live! 04 februari 2022

  Met trots laten we jullie weten dat de website van Aurora live staat. Er is hard gewerkt om het grootste street art-kunstwerk van Europa, dat staat in Heerlen-Noord, een digitaal platform te geven.

 • 13 woningen in nieuwbouwwijk Hoebenakker Nederweert 03 februari 2022

  Woensdag 26 januari plaatsten wethouder Peter Koolen, Jack Corten directeur Jongen Bouwpartners en Ger Verstegen manager Publieke Waarde van Wonen Limburg symbolisch een wand- en vloerdeel voor de woningen op de locatie Hoebenakker. Hiermee stonden de initiatiefnemers stil bij de bouw van deze 13 nieuwe huizen in de nieuwbouwwijk Hoebenakker.

 • Sleutels voor bewoners nieuwbouwhuizen Oud-Urmond 28 januari 2022

  Deze week ontvingen de bewoners van de elf nieuwbouwhuizen aan de Torenstraat de sleutels van hun nieuwe huis. Met de oplevering van deze woningen is de gebiedsontwikkeling Kattekop afgerond.

 • Aankondiging aanbesteding algemeen onderhoud 27 januari 2022

  Wij gaan het beheren en onderhouden van onze vastgoedportefeuille anders vormgeven en inrichten. In drie aanbestedingen worden de activiteiten ondergebracht bij ketenpartners. De selectieleidraden van deze aanbestedingen zijn in januari 2022 gepubliceerd. Geïnteresseerde partijen kunnen zich tot uiterlijk 25 februari 2022 voor deelname aan de selectiefase melden. De nieuwe contracten voor onze algemene onderhoudsportefeuille gaan in vanaf 2023.

 • Naoberschap aan het Waagmeesterhof in Weert 19 januari 2022

  Dagelijks tekenen onze woonservice medewerkers heel wat huurovereenkomsten en worden sleutels uitgereikt aan nieuwe bewoners. Altijd weer een feestelijk moment! Ook vandaag in Weert werden de nodige handtekeningen gezet. Eén was wel heel bijzonder……

 • Aankoop voormalige garage aan de Dr. Bakstraat in Maastricht 19 januari 2022

  Wonen Limburg is eigenaar geworden van de locatie met voormalige autogarage op de hoek van de Dr. Bakstraat en Eenhoornsingel in Maastricht-West. De woningcorporatie wil op deze locatie woningbouw realiseren en gaat hiervoor dit jaar een plan ontwikkelen. Uiteraard wordt de omgeving hierbij betrokken.

Uitgelicht

Zoeken