Nieuwe bewoners Disselhof in Horst vieren oplevering

Marian Gielen

Donderdag 4 juli vierden de nieuwe bewoners van Disselhof de oplevering van hun woning. De nieuwbouw op de hoek Venloseweg/ Van Douverenstraat in Horst bestaat uit 9 sociale huurappartementen, 17 koopappartementen en 10 patiowoningen (koop). Wethouder Roy Bouten en Wonen Limburg bestuurder Rufa Lieben feliciteerden de bewoners met hun nieuwe onderkomen en onthulden samen met twee bewoners een picknickbank waar men gezellig bij elkaar kan komen.

Disselhof 1

De meeste bewoners waren de afgelopen tijd flink aan de slag in hun nieuwe woning om er hun eigen thuis van te maken. En nog wordt er volop geklust. Een mooi moment om met elkaar het glas te heffen op hun nieuwe stek en elkaar wat beter te leren kennen. “Na 43 jaar ben ik weer terug in Horst, waar ik vandaan kom. Ik ben weer thuis”, aldus een van de kersverse bewoners.

Disselhof 2
Toevoegen woningen
Disselhof maakt deel uit van de afspraken die de gemeente en Wonen Limburg met elkaar maakten. Wethouder Roy Bouten: “Er is veel vraag naar betaalbare woningen in Horst aan de Maas. Ook naar sociale huur. We merkten dat in de wijken Mussenbuurt, In de Riet en de Norbertuswijk in verhouding veel sociale huurwoningen staan. Daarom zetten we nu samen in op het toevoegen van sociale huurwoningen in heel Horst en het beter spreiden van die sociale huur.”

Genieten
“Disselhof is een mooie mix van huur en koop en van appartementen en grondgebonden woningen”, vult Wonen Limburgbestuurder Rufa Lieben aan. “De bewoners kunnen nu lekker gaan genieten van een fijn en energiezuinig huis op een goede locatie. Ook op andere plekken in Horst realiseert Wonen Limburg sociale huurwoningen. Zo zijn de nieuwe appartementen op de Veemarkt al vergevorderd en start na de zomer ook de bouw aan de Bemmelstraat.”

De koopwoningen in Disselhof zijn van Van Stiphout Projectontwikkeling en zijn inmiddels verkocht.

Uitgelicht

Zoeken