Overeenkomst nieuwbouwproject Petrusberg Sint Odiliënberg ondertekend

Marian Gielen

Op maandag 29 april hebben Ger Peeters, bestuursvoorzitter van Wonen Limburg en Martijn van Toor, directeur van Ekowood Houses de samenwerkingsovereenkomst ondertekend van het project Petrusberg in Sint Odiliënberg. Op de locatie van het voormalige verzorgingshuis aan de Willem-Alexanderlaan in Sint Odiliënberg komen in totaal 31 zeer duurzame woningen, bestaande uit 15 appartementen en 16 levensloopbestendige woningen.

Ondertekening

De woningen en appartementen worden gerealiseerd in het duurzaam geproduceerde houtbouwsysteem van Ekowood Houses. Martijn van Toor: “Deze biobased woningen hebben veel voordelen zoals een gezond binnenklimaat en lage energievraag door maximale isolatie en damp-open constructie. De woningen worden prefab in onze Ekowood Fabriek in Beringe gefabriceerd wat een korte bouwtijd oplevert.”

De gezamenlijke binnentuin en het binnenterrein zijn speciaal ontworpen door Beau Verde uit Posterholt. Met het ontwerp van de semi-openbare binnentuin wordt ontmoeten in de buurt centraal gesteld. Door het inpassen van een gezamenlijk terras en moestuintjes wordt de sociale cohesie tussen huidige en nieuwe bewoners gestimuleerd. In combinatie met een natuurlijk karakter zal dit zorgen voor optimaal woonplezier.

AI

Ger Peeters: ‘We zijn erg blij met deze duurzame woningen en gezamenlijke tuin, die samen een optimale gezonde en groene leefomgeving creëren voor bewoners, waarin volop ruimte is voor ontmoeting.'

De woningen en appartementen zijn ontworpen door De Huizenontwerpers en zijn bestemd voor de sociale huur, oplevering van het project wordt in het voorjaar van 2025 verwacht.

Uitgelicht

Zoeken