81 appartementen in voormalig ING kantoor in Heerlen

helen

Onlangs zijn wij eigenaar geworden van het al jaren leegstaande kantoorgebouw van ING in Heerlen. We gaan er in totaal 81 appartementen in maken.

 

Het voormalige ING kantoor aan de Geerstraat in Heerlen staat al jaren leeg. Daar komt een einde aan. Sinds begin december is  Wonen Limburg eigenaar van dit kantoorpand. Zij tovert het voormalige kantoor om tot 59 sociale huurappartementen en 22 appartementen met een middenhuur. Hiermee streeft Wonen Limburg ernaar om de toenemende vraag naar betaalbare huurwoningen zo goed mogelijk in te vullen, met hergebruik van het bestaande gebouw. In de loop van 2024 verwacht de corporatie te kunnen starten met deze transformatie zodat in 2026 de nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning.

 

Van kantoor naar woongebouw

Het typische kantoorgebouw krijgt een complete metamorfose. Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg: “Het bijzondere aan dit project is dat we gebruik maken van het bestaande casco en het transformeren het naar een duurzaam woongebouw met ook de uitstraling van een woongebouw.”

 

Niet alleen de binnenzijde van het pand maar ook de uitstraling ervan en het terrein erom heen wordt expliciet meegenomen in deze grootschalige transformatie. Peeters vervolgt: ‘Door de gevels aan te passen en deze deels uit te voeren als groene gevel krijgt het pand niet alleen een moderne uitstraling, ook draagt het bij aan het verminderen van hittestress. Daarbij vergroenen we zoveel mogelijk de ruimte om het gebouw zodat er een fijne woonomgeving ontstaat, dichtbij het centrum en de vele voorzieningen.’  

 

Appartementen voor jong én oud

In het voormalige kantoorpand wordt een mix aan appartementen gerealiseerd met verschillende oppervlaktes, indelingen en huurprijzen. Zowel in het sociale segment als voor de middenhuur komt er aanbod met 1 en 2 slaapkamers. Zo wordt een brede doelgroep aangesproken. Door de centrumlocatie verwacht de corporatie dat met name ouderen en starters interesse zullen hebben om er te gaan wonen.

Het gebouw bestaat uit twee delen met elk een eigen ingang. In de ondergrondse parkeergarage is voldoende parkeergelegenheid; voor elk appartement één parkeerplek en ruimte voor het stallen van een fiets.   

 

Aantrekkelijk centrum

Wethouder centrumontwikkeling, Jordy Clemens: “We werken samen met partners aan een aantrekkelijk centrum waar mensen graag wonen, werken, ondernemen, studeren en verblijven. Zo vervangen we grijs asfalt door groen, creëren we allerlei nieuwe voorzieningen zoals een nieuw stadskantoor, zwembad en nieuw poppodium en krijgt de openbare ruimte meer kwaliteit. Daarbij transformeren we leegstaande kantoren naar nieuwe functies, waaronder wonen. We zijn blij dat dit voormalige kantoor door Wonen Limburg nieuw leven wordt ingeblazen. Want hierdoor kunnen er weer meer mensen in de stad wonen en genieten van alles wat Heerlen te bieden heeft.”

 

Uitgelicht

Zoeken