Wonen in het groen voor jong en oud, bouw van 336 Woningen in Geusseltpark Maastricht in volle gang

Marian Gielen

De bouw van 336 nieuwe woningen in het Geusseltpark in Maastricht vordert gestaag. Dit project biedt een mix van middenhuur appartementen, koopappartementen, sociale huurwoningen en woningen speciaal voor jongeren, allemaal gesitueerd in een prachtige, groene omgeving. De contouren van deze nieuwe woonwijk worden steeds duidelijker en vormden afgelopen woensdag een mooie achtergrond voor een feestelijk moment met de projectpartners en belangstellenden.

Geusseltpark

Vergroening en ontmoeting
Bij deze gelegenheid boden ontwikkelaar RO groep en bouwbedrijf Van Wijnen een cheque van tienduizend euro aan Buurtnetwerk Wittevrouwenveld aan. Herman Klingestijn van het Buurtnetwerk: “Met deze bijdrage kunnen wij een start maken met de vergroening van het Trefpunt, een belangrijke plek voor ontmoeting in de buurt.” Bart Boijens van RO groep vult aan: “Voor ons als ontwikkelaar en bouwpartner Van Wijnen is het essentieel dat de nieuwbouw in het Geusseltpark een integraal onderdeel van de buurt wordt. Vergroening en ontmoeting zijn waarden die ons verbinden.”

Kansen voor jonge starters
Een betaalbare huurwoning vinden is met de huidige woningmarkt niet eenvoudig. Vooral jonge starters hebben het in Maastricht moeilijk en verhuizen na het afstuderen vaak noodgedwongen naar andere regio’s. Rufa Lieben, bestuurder van Wonen Limburg, deelt haar enthousiasme over het project: “Deze uitbreiding van ons woningaanbod is een belangrijke stap vooruit. Met deze nieuwe woningen willen we niet alleen de druk op de woningmarkt verlichten, maar ook jonge starters de kans bieden om in Maastricht te blijven wonen. Dit project sluit perfect aan bij onze missie om betaalbare woningen te creëren voor diverse doelgroepen.”

Johan Pas, wethouder Wonen van de gemeente Maastricht, benadrukt het belang van dit project: “Dit initiatief biedt niet alleen een oplossing voor de acute woningnood binnen onze norm van 60% betaalbare woningen, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid en leefbaarheid van onze stad. Het zorgt ervoor dat Maastricht een aantrekkelijke woonplek blijft voor zowel huidige als toekomstige generaties.”

Duurzaam en comfortabel wonen in het groen
De bouwlocatie aan de Terblijterweg ligt op korte afstand van sportpark De Geusselt en dichtbij diverse in- en uitvalswegen, wat de bereikbaarheid vergroot. De vier verdiepingen tellende woongebouwen zullen beschikken over een parkachtige binnentuin. Deze groene ruimte is ontworpen om hittestress te verminderen en biedt daarnaast een aangename plek voor bewoners om elkaar te ontmoeten en van de natuur te genieten. Rufa Lieben voegt hieraan toe: “Bij Wonen Limburg zetten we ons in voor duurzame en leefbare woonomgevingen. De parkachtige binnentuin is een voorbeeld van hoe we niet alleen woningen bouwen, maar ook gemeenschappen creëren waar mensen zich thuis voelen. Ons doel gaat verder dan enkel onze doelgroepen. Dit project in Geusseltpark vertegenwoordigt een volwaardige, gedifferentieerde wijk waar verschillende woonvormen samenkomen, inclusief koopwoningen. Door een mix van middenhuur, koop, en sociale huurwoningen te bieden, creëren we een diverse en inclusieve leefgemeenschap. Hiermee dragen we bij aan een sterke, verbonden en duurzame buurt waar iedereen zich thuis voelt.”

De studio’s voor 1- en 2 persoonshuishoudens hebben een huurprijs waar huurtoeslag mogelijk is. Dat geldt ook voor 32 van de 80 appartementen. De overige 48 appartementen hebben een huurprijs in het middenhuur segment.

Belangrijke stap naar een duurzame woningmarkt in Maastricht
Wonen Limburg zet hiermee samen met haar partners, ontwikkelaar RO groep Maastricht, de gemeente Maastricht en bouwbedrijf Van Wijnen, een belangrijke stap in het verbeteren van de woningmarkt in Maastricht en draagt bij aan een duurzaam en leefbaar woonmilieu voor haar bewoners.

Uitgelicht

Zoeken