Uw woonlasten

Ingrid Bekker

Als u een woning gaat huren, betaalt u elke maand huur. Naast de huur krijgt u ook te maken met andere kosten die u elke maand moet betalen.

Samen worden deze kosten woonlasten genoemd. Woonlasten bestaan naast de huur – en soms ook servicekosten – uit energielasten en lokale heffingen.

Recht op huurtoeslag

Het kan zijn dat u recht heeft op huurtoeslag. De Belastingdienst informeert u daar graag over. Meer informatie over huurtoeslag kunt u vinden op www.toeslagen.nl. Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Kom dan langs bij de dichtstbijzijnde buurtwinkel.

Passen uw woonlasten bij uw situatie?

Op zoek naar een nieuwe woning? Let dan niet alleen op de huurprijs, maar kijk ook naar de andere kosten die u per maand moet betalen. Denk daarbij aan kosten voor gas, water en licht en lokale heffingen. Ook moet u genoeg geld overhouden voor bijvoorbeeld boodschappen, internet en uw andere uitgaven.

Bereken voordat u besluit een woning te huren daarom wat de woonlasten zijn voor de woning. Zo weet u van tevoren of de woning voor u betaalbaar is en komt u niet voor verrassingen te staan. Op de website www.woonlastendebaas.nl vindt u informatie over de maandelijkse kosten voor wonen. Ook kunt u hier een woonlastencheck doen. Daarmee ziet u direct of de huurprijs van een bepaalde woning bij uw situatie past.

Moeite om de huur op tijd te kunnen betalen?

Het kan voorkomen dat u door omstandigheden tijdelijk moeite heeft om de huur op tijd te  betalen. Dat kan iedereen gebeuren. Wij denken graag met u mee over hoe we dit samen kunnen oplossen. Tijdens een persoonlijk gesprek helpen we u graag op weg. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. U staat er niet alleen voor!

Meer weten?

Over woonlasten? Of wilt u tips hoe u kunt besparen op uw woonlasten? Bekijk dan deze video. De video is Nederlands gesproken. U kunt kiezen voor ondertiteling in het Engels, Pools of Arabisch.
This video is in Dutch. You can add English, Polish or Arabic subtitles.

 

 

 

 

Uitgelicht

Zoeken