Besparen op (woon)lasten

ine

Veel mensen vinden het in deze tijd niet gemakkelijk om rond te komen met hun geld. Gelukkig zijn er manieren om uw uitgaven te verminderen. Dit zijn onze tips.

spaarvarken

Huurtoeslag
Ontvangt u op dit moment nog geen huurtoeslag? Dan is het verstandig om na te gaan of u hierop recht heeft. Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag mag u niet te veel verdienen. Ook mag de huur niet te hoog, maar ook niet te laag zijn. Om te kunnen bepalen of u misschien recht hebt op huurtoeslag kunt u een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst: www.toeslagen.nl.

De VoorzieningenWijzer
Veel gemeenten hebben regelingen voor mensen met een uitkering of een laag inkomen. Een voorbeeld daarvan is De VoorzieningenWijzer. In 14 van 24 gemeenten waar wij woningen verhuren, is De VoorzieningenWijzer beschikbaar. 
Met De VoorzieningenWijzer heeft u al gauw € 680,- meer te besteden per jaar. Check zelf wat voor u geldt of vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Kijk op www.datgeldtvoormij.nl of uw gemeente is aangesloten bij de VoorzieningenWijzer. Of vraag uw gemeente welke hulp zij kunnen bieden.

Afspraak met onze budgetcoach
Biedt uw gemeente de VoorzieningenWijzer niet aan? Of wilt u ál uw financiën doorlichten? Dan kunt u als huurder van Wonen Limburg kosteloos een afspraak maken met onze budgetcoach. Onze budgetcoach kijkt samen met u naar uw inkomsten en uitgaven. Daarna kan deze u precies vertellen hoe u geld kunt besparen. Wilt u een afspraak met onze budgetcoach? Mail dan naar post@wonenlimburg.nl of bel voor een afspraak met ons WoonAdviesTeam: 088 – 385 0800.

Afspraak met één van onze energiecoaches
Wonen Limburg zet energiecoaches in. Als huurder van Wonen Limburg krijgt u gratis advies van hen. Een energiecoach geeft praktische tips. U kunt bijvoorbeeld besparen door apparaten niet standby te laten staan, maar ze helemaal uit te zetten. Of door radiatorfolie achter de verwarmingen te doen, zodat er minder warmte verdwijnt. Wilt u advies van een energiecoach? Stuur dan een mail: energiecoach@wonenlimburg.nl of bel voor een afspraak met ons WoonAdviesTeam: 088 – 385 0800.

Eenmalige huurverlaging
Heeft u in 2023 geen eenmalige huurverlaging ontvangen? Én is uw inkomen gedaald na 2021 onder 120% van het sociaal minimum? En is uw huurcontract ingegaan voor 1 maart 2023? Dan kunt u alsnog een eenmalige huurverlaging aanvragen tot en met 31 december 2024. Kijk hier  voor meer informatie. 

Uitgelicht

Zoeken