Bezwaar maken? Kijk eerst of dat kan

ine

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om bezwaar te maken tegen de huurverhoging? We zetten ze hieronder op een rij.

Bezwaar huurverhoging sociale huurwoning of woonwagen
Woont u in een sociale huurwoning of woonwagen? Dan kunt u in de onderstaande gevallen bezwaar maken tegen de huurverhoging:
•    De huurverhoging bedraagt meer dan de maximale toegestane huurverhoging.
•    De huur komt door de verhoging boven de maximale huurprijs volgens het puntensysteem
 te liggen.
•    In het voorstel voor huurverhoging staan fouten. Bijvoorbeeld een verkeerde ingangsdatum of huurprijs.
•    Wonen Limburg wil binnen 12 maanden de huur opnieuw verhogen.
•    U heeft het voorstel minder dan 2 maanden voor de ingangsdatum ontvangen.
•    De Huurcommissie heeft de huur tijdelijk verlaagd wegens ernstige onderhoudsgebreken en de gebreken zijn nog niet verholpen.

Zo dient u een bezwaar tegen de huurverhoging 2024 in
Maak voor uw bezwaar altijd gebruik van het formulier Bezwaarschrift Huurverhoging en stuur dit op naar Wonen Limburg / Wonen Limburg Accent.

Dat kan per post naar:
Postbus 1254
6040 KG  Roermond

Of per mail naar:
post@wonenlimburg.nl

Als wij uw bezwaar doorzetten naar de Huurcommissie betaalt u 25 euro legeskosten. Wordt u door de Huurcommissie in het gelijk gesteld, dan ontvangt u dit bedrag terug. Is dat niet het geval, dan krijgt u de legeskosten niet terug.

Bezwaar huurverhoging vrije sector huurwoning
Woont u in een zelfstandige huurwoning in de vrije sector? Dan kunt u alleen bezwaar maken als de voorgestelde huurverhoging meer is dan maximaal is toegestaan. Dit jaar geldt er een maximum huurverhoging van 5,5%. Is de huurverhoging meer dan 5,5%? Dan kunt u de Huurcommissie inschakelen. 

Zo schakelt u de Huurcommissie in 
Ga naar de website van de Huurcommissie en log in op Mijn Huurcommissie. Vul het formulier 'Maximering huurprijsverhogingen geliberaliseerde huurovereenkomsten' in. Daarmee vraagt u de Huurcommissie de huurverhoging te beoordelen. Vul het formulier in binnen 4 maanden na de ingangsdatum van de huurverhoging. Bijvoorbeeld: Wonen Limburg Accent wil de huur verhogen per 1 juli. Stuur het online formulier vóór 1 november in. 
Heeft u moeite met het invullen van het online formulier? Bel dan gratis naar het klantcontactcentrum van de Huurcommissie: 0800-4887243.

Uitgelicht

Zoeken