Home
/
Ik wil weten
/
Huurverhoging per 1 juli 2025
/
Huurverhoging 1 juli 2025
/
Waarom een huurverhoging?
Waarom een huurverhoging?
ine
We begrijpen dat een huurverhoging vervelend voor u is. Maar we willen onze woningen ook onderhouden, renoveren en energiezuiniger maken. En investeren in de leefbaarheid van wijken en buurten.
We doen er daarbij alles aan om toch de huurprijzen van onze woningen betaalbaar te houden.
Hieronder geven we voorbeelden van onze inspanningen om onze woningen betaalbaar te houden.
- Geen huurverhoging bij verduurzamingsprojecten
Wij voeren de energetische verbeterprojecten (grote verduurzaming) uit zonder huurverhoging. De totale woonlasten voor deelnemers aan deze projecten dalen.
- Bij energieprojecten waarbij ook zonnepanelen worden geplaatst, vragen we geen huurverhoging voor deze zonnepanelen.
- In 2023 hebben we voor bijna 8000 huurders met een lager inkomen de huur verlaagd naar
€ 575,03 zoals afgesproken in de Nationale Prestatieafspraken.
- We kennen het tweehurenbeleid. Dit houdt in dat we woningen aanbieden tegen twee verschillende huurprijzen. Het inkomen van de woningzoekende bepaalt of we de woning tegen de lagere of de hogere huurprijs aanbieden. Zo zorgen we dat de huurprijs past bij het inkomen van de nieuwe huurder.
- Met al deze maatregelen vragen wij op dit moment 62% van de toegestane huren. We blijven dus ruim onder dat wat maximaal is toegestaan op basis van de woningwaarderingspunten.
Uit het bovenstaande blijkt dat we een enorme inzet doen op het thema betaalbaarheid. Een huurverhoging van 4,5% is dit jaar nodig om dit allemaal te kunnen blijven doen. Dit percentage is nodig maar is ook afgesproken omdat met dit percentage we nog steeds onder de gemiddelde ontwikkeling van lonen en uitkeringen zitten van afgelopen jaar. Dit betekent dat we de lijn blijven aanhouden dat huurders telkens een iets kleiner deel van hun inkomen kwijt zijn aan huur.
Deel deze pagina op