Wilt u een binnenrenovatie?

Ingrid Bekker

Wij staan voor u klaar wanneer u van uw huis een echt thuis wilt maken. Is uw keuken, badkamer of toilet aan vervanging toe? Of doet u graag aanpassingen naar uw eigen smaak?

U kiest zelf wanneer u de voorziening wilt laten vernieuwen. Ook bepaalt u bij deze 'binnenrenovatie' zelf hoe de voorziening eruit komt te zien. Uw wensen staan voorop.

Aan vervanging toe

Een keuken, keukenblok, badkamer en toilet gaan een bepaald aantal jaren mee. Dat aantal jaren heet de afschrijvingstermijn. Als uw voorziening deze termijn heeft bereikt, dan vervangen wij die kosteloos voor u. Maar u kunt ze ook eerder laten vernieuwen, als u dat wilt. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage, de restwaarde. Over de kosten maken we samen met u goede afspraken.
In overleg met ons bepaalt u zelf wanneer de vervanging plaatsvindt. Bijvoorbeeld op snipperdagen die u al gepland hebt. Of als er toch al schilderwerk binnenshuis gedaan wordt.

Zoveel mensen, zoveel wensen

We horen vaak dat huurders liever meer willen dan een standaardkeuken. Daarvoor bieden we enkele kosteloze opties. Binnen onze keuzemogelijkheden kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een keukenkastje met een andere kleur of een bepaald type handgreep. Of zelf een keuze maken voor het tegelwerk van de keuken, badkamer of het toilet. In overleg met de aannemer kunt u deze nieuwe voorziening naar eigen smaak uitzoeken.

Kiezen voor extra’s

Er bestaan ook aanvullende mogelijkheden, zoals een toilet in de badkamer of zelfs een verplaatsing van de badkamer. Ook (luxere) apparatuur in de keuken is een wens die u met de aannemer kunt bespreken. De meerkosten zijn voor uw rekening. U rekent die zelf af met de aannemer.

Uw regie, onze begeleiding

U houdt de regie over het uiterlijk. Wij zorgen voor de juiste uitvoering en begeleiden u bij het keuzeproces. Hiervoor komt de aannemer bij u thuis. Wanneer het onderhoud start, houdt onze vastgoedcoördinator de werkzaamheden van de aannemer in de gaten. En natuurlijk is hij ook aanwezig bij de oplevering.

Afschrijvingstermijn

De afschrijvingstermijnen van de voorzieningen zijn:
- Badkamer – 30 jaar
- Toilet – 30 jaar
- Keukenblok – 17 jaar
- Tegelwerk keuken – 34 jaar (het tegelwerk gebeurt alleen tegelijkertijd met het keukenblok)

Nieuwe voorzieningen aanvragen

Heeft u een aanvraag voor een binnenrenovatie? Dit kan online via Mijn Wonen Limburg. Of kom langs in een van onze buurtwinkels of maak een afspraak via het WoonAdviesTeam, telefoonnummer 088 - 3850800.
Houdt u er rekening mee dat we momenteel een wachtlijst hebben met huurders die kiezen voor een binnenrenovatie? Dit betekent dat het langer duurt dan gebruikelijk is voordat wij uw aanvraag in behandeling kunnen nemen. Als u zich aanmeldt, registreren wij in ieder geval alvast uw aanvraag.
 

 

 

Zoeken