Wilt u een binnenrenovatie?

Ingrid Bekker

Wij staan voor u klaar wanneer u van uw huis een echt thuis wilt maken. Is uw keuken, badkamer of toilet aan vervanging toe? Of doet u graag aanpassingen naar uw eigen smaak?

U kiest zelf wanneer u de voorziening wilt laten vernieuwen. Ook bepaalt u bij deze 'binnenrenovatie' zelf hoe de voorziening eruit komt te zien. Er is een ruime keus uit materialen. Uw wensen staan voorop. Huurt u een woning via Wonen Limburg Accent? Dan gelden er andere regels ten aanzien van de keuzes uit materialen. 

Aan vervanging toe

Een keuken, keukenblok, badkamer en toilet gaan een bepaald aantal jaren mee. Dat aantal jaren heet de afschrijvingstermijn. Als uw voorziening deze termijn heeft bereikt, dan vervangen wij die kosteloos voor u. Maar u kunt ze ook eerder laten vernieuwen, als u dat wilt. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage, de restwaarde. Kijk hier voor een tabel van de verschillende restwaardes. Over de kosten maken we samen met u goede afspraken.
In overleg met ons bepaalt u zelf wanneer de vervanging plaatsvindt. Bijvoorbeeld op snipperdagen die u al gepland hebt. Of als er toch al schilderwerk binnenshuis gedaan wordt.

Zoveel mensen, zoveel wensen

We horen vaak dat huurders liever meer willen dan een standaardkeuken. Daarvoor bieden we enkele kosteloze opties. Binnen onze keuzemogelijkheden kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een keukenkastje met een andere kleur of een bepaald type handgreep. Of zelf een keuze maken voor het tegelwerk van de keuken, badkamer of het toilet. In overleg met de onderhoudspartner kunt u deze nieuwe voorziening naar eigen smaak uitzoeken.

Kiezen voor extra’s

Er bestaan ook aanvullende mogelijkheden, zoals een toilet in de badkamer of zelfs een verplaatsing van de badkamer. Dit valt onder een geriefsverbetering en hiervoor betaalt u een huurverhoging. Alleen bij het uitvoeren van vraaggestuurd binnenonderhoud is een tweede toilet mogelijk. Ook (luxere) apparatuur in de keuken is een wens die u met de onderhoudspartner kunt bespreken. De meerkosten zijn voor uw rekening. U rekent die zelf af met de onderhoudspartner.

Uw regie, onze begeleiding

U houdt de regie over het uiterlijk. Wij zorgen voor de juiste uitvoering en begeleiden u bij het keuzeproces. Hiervoor komt de onderhoudspartner bij u thuis. Wanneer het onderhoud start, houdt onze vastgoedcoördinator een oog op de werkzaamheden van de onderhoudspartner. En natuurlijk is hij ook aanwezig bij de oplevering.

Opmerking over de douchevloer bij badkamerrenovatie
Bij elke badkamerrenovatie slopen we de tegelvloer inclusief de cementdekvloer. Onder de cementdekvloer zit de constructievloer. Die blijft intact; we gaan hierin niet kappen. Het doucheputje en afschot worden hierop aangebracht. Het kan zijn dat de douchevloer na renovatie hoger ligt dan voor de doucherenovatie. De dorpel ligt in die gevallen 6 tot 10 cm. hoger dan oorspronkelijk.

 

Afschrijvingstermijn

De afschrijvingstermijnen van de voorzieningen zijn:
- Badkamer – 30 jaar
- Toilet – 30 jaar
- Keukenblok – 17 jaar
- Tegelwerk keuken – 34 jaar (het tegelwerk gebeurt alleen tegelijkertijd met het keukenblok)

Nieuwe voorzieningen aanvragen

Wilt u een aanvraag voor een binnenrenovatie doen? Dit kan online via Mijn Wonen Limburg. Of kom langs in een van onze buurtwinkels of maak een afspraak via het WoonAdviesTeam, telefoonnummer 088 - 3850800, keuze 1 reparatieverzoek.
Houdt u er rekening mee dat we momenteel een wachtlijst hebben met huurders die kiezen voor een binnenrenovatie? Dit betekent dat het langer duurt dan gebruikelijk is voordat wij uw aanvraag in behandeling kunnen nemen. Als u zich aanmeldt, registreren wij in ieder geval alvast uw aanvraag.
 

 

 

Zoeken