Een woning zoeken en huren

Ingrid Bekker

U zoekt een huurwoning of u heeft bij ons uw nieuwe droomhuis gevonden. Leuk én spannend. Het betekent ook dat u een aantal zaken moet regelen. Daar helpen we u bij.

U zoekt een huurwoning?

Wij bieden onze huurwoningen aan via www.thuisinlimburg.nl. Om te kunnen reageren op ons woningaanbod is het nodig om ingeschreven te staan als woningzoekende bij Thuis in Limburg. We hebben wat tips voor u op een rijtje gezet die u hier leest.

In de brochure van Thuis in Limburg wordt helder uitgelegd hoe het aanmelden en vinden van een woning werkt. De brochure is er in het Nederlands, Pools, Engels en Duits.  

Direct naar ons aanbod

Wenst u direct te gaan naar ons huuraanbod? Klik dan op www.thuisinlimburg.nl

Gezocht en gevonden

U reageerde op een woning en behoort tot de eerste kandidaten. U ontvangt een schriftelijke uitnodiging van ons voor een bezichtiging. Als de woning van uw keuze nog bewoond is, maakt de huidige bewoner u wegwijs in het huis. Misschien staat de woning van uw keuze al leeg. In dat geval laten wij u de woning zien.

Het kennismakingsgesprek

Als u na de bezichtiging aangeeft dat u nog interesse hebt in de woning, nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek. We bespreken wat u als huurder van ons mag verwachten en wat wij als verhuurder van u verwachten. U kunt tijdens dit gesprek al uw vragen stellen over huren en wonen. In de uitnodiging voor het kennismakingsgesprek vragen wij u een aantal gegevens mee te brengen. Die gegevens hebben we later nodig om een huurovereenkomst te kunnen opstellen. Als u nu al bij ons huurt, kunt u ons de benodigde gegevens ook toesturen.
Wij adviseren u altijd naar uw nieuwe maandelijkse woonlasten te kijken voordat u besluit de aangeboden huurwoning te accepteren. Meer informatie over redelijke woonlasten vindt u op www.woonlastendebaas.nl.

Woningaanbieding

Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u van ons een schriftelijke woningaanbieding. In die aanbieding vindt u een specificatie van de totale maandhuur en de datum waarop de woning vermoedelijk vrijkomt. Op het antwoordformulier bij de aanbieding kunt u binnen 3 werkdagen aangeven of u de woning daadwerkelijk wilt gaan huren.

Ja, ik wil deze woning

Als u voor de woning kiest, ondertekent u het antwoordformulier en stuurt u dit ons binnen 3 werkdagen terug. Woont u op dit moment al in een woning van ons, dan is het belangrijk dat u de huur van uw 'oude' woning tijdigt opzegt. De opzegtermijn is minimaal 1 maand. Om het u gemakkelijk te maken, kunt u de huur op iedere werkdag van de maand opzeggen.

Nee, ik wil de woning niet

Ook als u de aangeboden woning afwijst, ontvangen wij graag binnen 3 werkdagen het antwoordformulier van u retour. U blijft gewoon ingeschreven als woningzoekende en kunt verder zoeken naar een passende woning. Als wij geen formulier van u ontvangen, gaan we ervan uit dat u de woning niet wilt huren. De aanbieding vervalt dan.

Gefeliciteerd met uw woning

Als u onze aanbieding accepteert, krijgt u van ons een uitnodiging om de sleutel in ontvangst te nemen en het huurcontract te tekenen. Na het tekenen van het huurcontract bent u officieel de huurder van de woning. Handige informatie vindt u in deze brochure.

Uitgelicht

Zoeken