Raadhuisstraat en Dorpsstraat Brunssum

Wonen Limburg heeft met de gemeente Brunssum de koopovereenkomsten getekend voor de locaties op de hoek van de Raadhuisstraat en Dorpstraat én de hoek Dorpstraat en de Prins Hendriklaan. Wonen Limburg wil op de hoek van de Dorpstraat en Prinshendriklaan 39 appartementen met bijbehorende parkeerplaatsen realiseren. Wonen Limburg Accent gaat op de hoek van de Raadhuisstraat en de Dorpstraat 22 grondgebonden woningen en 30 appartementen in het midden-huur segment bouwen.

Bezoekadres:
Raadhuisstraat en Dorpsstraat , Brunssum
Website:
http://
Google maps Raadhuisstraat en Dorpsstraat Brunssum

AI
Waarom bouwen in Brunssum

Gezien de vergrijzing die in Brunssum plaatsvindt is er een sterke behoefte aan levensloopgeschikte woningen. Dit geldt voor zowel de middenhuur als de sociale huur. Beide locaties liggen aan de rand van het centrum van Brunssum. De voorzieningen liggen dan ook nabij. Dit maakt beide locaties geschikt voor zowel starters als senioren. Beide doelgroepen zijn op zoek naar betaalbare huisvesting met een goede kwaliteit. Met de bouwplannen voor de Raadhuisstraat en de Dorpstraat kunnen we tegemoet komen aan deze woningbehoefte. En dat zowel met huurwoningen in de sociale als de middenhuur.

Locatie en ontwerp
Op de hoek van de Raadhuisstraat en Dorpstraat stonden sporthal ‘Brunnahal’ en basisschool ‘De Trampoline’. Sinds de sloop in 2017 ligt het terrein braak. In samenwerking met de gemeente Brunssum is er een woningbouwplan ontwikkeld met ruimte voor veel groen. Op de locatie van de Dorpstraat en Prins Hendriklaan is een voormalig tankstation gesaneerd. 

Op 28 april 2022 is het stedenbouwkundig ontwerp, tijdens een inloopmoment, met de omwonenden gedeeld. 

Samenwerking
De gemeente Brunssum draagt zorg voor de bestemmingsplanprocedure. De communicatie richting de omgeving wordt samen met Wonen Limburg opgepakt. Ook wordt het openbare gebied aangelegd door de gemeente. Architect Matieu Bruls is verantwoordelijk voor het ontwerp. Zowel stedenbouwkundig als voor de woningen.

Voortgang project
De bouw van de 22 grondgebonden woningen en 30 appartementen in het middenhuur segment start in het 2e kwartaal van 2024. We verwachten eind 2025 de sleutels van deze woningen aan de bewoners te overhandigen. Ga voor meer informatie naar www.wonenlimburgaccent.nl.  

Momenteel is nog niet bekend wanneer we starten met de bouw van de 39 sociale huur appartementen. Via deze pagina houden we u up-to-date over dit project.

Vragen? Wij beantwoorden deze graag!
Heeft u vragen over deze nieuwbouw? Stuur dan een mail naar: nieuwbouw@wonenlimburg.nl

Bent u al ingeschreven als woningzoekende op Thuis in Limburg?
Om in aanmerking te komen voor een huurwoning in het sociale segment is het belangrijk dat u als woningzoekende bent ingeschreven bij Thuis in Limburg. Inschrijven is gratis en heel eenvoudig. Het kost slechts enkele minuten van uw tijd. Inschrijven kan via deze link. Tip: zorg dat uw zoekprofiel goed is ingesteld en aangepast naar de nieuwe huurtoeslaggrens (voor 2024 is deze € 879,66).

 

 

 

Zoeken