Maak kennis met Marcello

ine

We zien steeds meer bewoners die hulp nodig hebben om zich staande te houden. Sommige mensen vinden het moeilijk om hulp te vragen. Dan schakelen we vaker Marcello, onze ervaringsdeskundige in. Hij heeft zelf veel meegemaakt in zijn leven. Daardoor maakt hij makkelijk contact met deze mensen.

Marcello

We laten Marcello aan het woord.

Een lastige jongen
"Ik kom uit een moeilijk gezin. Ik heb financiële problemen gehad, ben uit mijn huis gezet. Ik was een lastige jongen. Totdat ik een ervaringswerker tegenkwam: Louis van Es. Die man zag mij. Praatte met me over zijn eigen problemen en zwaktes. Hij begreep me. Dankzij hem krabbelde ik weer op. Een jaar later vroeg hij
aan me: zou jij zélf niet als ervaringswerker aan de slag willen?

Niet oordelen
Ik vind het een mooi idee dat ik mijn slechte verleden nu voor iets goeds kan gebruiken. Ik krijg dingen voor elkaar die zorgverleners niet kunnen doen. Ik neem de tijd voor mensen. Luister naar ze. Oordeel niet. En ik snap mensen die in de goot belanden, want ik heb het zelf meegemaakt. Met weinig middelen en échte aandacht voor iemand, kun je ver komen.

Zelf doen
Van alle mensen die ik voor Wonen Limburg heb benaderd, heb ik 90 procent op de een of andere manier kunnen helpen. Ik maak afspraken met ze over kleine stapjes. De salontafel opruimen. Of één dag niet drinken. Met mijn hulp heeft één bewoner zelfs kunnen voorkomen dat hij uit zijn huis werd gezet. Uiteindelijk moeten mensen het zelf doen. Ik ben zelf dankzij een ervaringswerker uit de ellende gekomen. Dat gun ik andere mensen ook."

 

Uitgelicht

Zoeken