Maak kennis met Arte

Marian Gielen

Voor deze uitgave van In de buurt van... namen we een kijkje in het leven van Arte. Hieronder is Arte aan het woord en maakt u kennis met hem.

Aan moeders- én vaderskant zijn er veel creatieve mensen in mijn familie. Toen ik jong was, mocht ik mezelf helemaal onderkliederen met verf. Mijn ouders gaven me alle ruimte om me te uiten. Om mooie dingen te maken. Op de basisschool merkte ik bij creatieve opdrachten al dat ik talent had. Later, op de middelbare school, kon ik daar weinig mee doen en voelde ik me minder op mijn plek. Vanaf mijn vijftiende wist ik al: ik wil naar de kunstacademie.

 

Wereldje op zich
De kunstacademie voelde als thuiskomen. Tegelijkertijd was het een soort bubbel: de kunstwereld is echt een wereldje op zich. Ik werkte naast mijn opleiding als bijbaan in een winkel. Na mijn afstuderen heb ik daar ook twee jaar fulltime gewerkt. Daardoor kon ik in de praktijk ervaren hoe het er in de ‘echte’ wereld aan toeging. Toen ik er klaar voor was, heb ik nóg een kunstopleiding gedaan. Door keihard te werken ben ik daarna ver gekomen in de kunstwereld. Mijn werk werd verkocht op de belangrijkste kunstbeurs van Nederland.

 

Mezelf steeds opnieuw uitvinden
Als beeldend kunstenaar wil ik mezelf steeds opnieuw uitvinden. De laatste tijd ben ik vooral bezig met toegepast werk en design. En dus met wat andere mensen aan mijn werk hebben. Daar past dit nieuwe huis ook goed bij. In een deel van de woonkamer slaap ik. In de twee slaapkamers heb ik mijn werkplekken. Werk en privé lopen door elkaar. Mijn woonomgeving is nu een soort showroom van mijn kunst en ontwerpen. Een heel spannende nieuwe ontwikkeling.

 

Meer weten over Arte? Ga naar artecolder.com.

Uitgelicht

Zoeken