Creativiteit verbindt mensen - Ruud Huider

Marian Gielen

Creativiteit kun je helemaal alleen beleven. Maar het kan ook mensen samenbrengen. Aan een stalletje op de braderie. Of aan tafel bij de dagvoorziening: creativiteit zorgt voor blije gezichten.  

Ruud Huider: op zoek naar rust in Limburg
Ruud Huider en zijn vrouw woonden in de Randstad en hadden allebei een drukke baan. “Zo’n twintig jaar geleden waren we het zat. We wilden wat meer rust. We zijn naar Limburg verhuisd, waar mijn vrouw een goede baan kreeg. Ik bleef thuis om voor onze pasgeboren dochter te zorgen.”

Aan de slag voor de hele buurt
Op vakantie in Drenthe zag Ruud voor het eerst een insectenhotel. “Ik maakte wat foto’s, was wel geïnteresseerd”, vertelt hij. “Eenmaal thuis maakte ik er een voor onze eigen tuin. Daarna voor de buurman, voor mijn moeder en mijn schoonmoeder. Uiteindelijk had de hele buurt een insectenhotel.”

Ruimte om te werken
Langzaamaan kocht hij betere materialen. Stond eens op een braderie met zijn insectenhotels. “Ik vind het leuk om te klussen. En hier in Posterholt had ik de ruimte om thuis te werken aan de hotels. ’s Middags was ik er dan voor mijn dochter als ze uit school kwam.” 

Van hobby naar werk
Inmiddels heeft Ruud Huider van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij verkoopt zijn insectenhotels aan mensen en bedrijven door heel Nederland. “Vóór corona stonden mijn vrouw en ik twee keer per maand op een markt. Samen op pad, lunch en koffie mee. We geven ook workshops, verkopen via internet. Zo bedenken we steeds nieuwe dingen om mensen te bereiken.”  

Een klein of een groot insectenhotel, Ruud maakt ze allemaal. Kijk op insectenhotel-ruud.nl

Uitgelicht

Zoeken