Mevrouw Peeters, keukenprinses

Marian Gielen

Honderd wafels, hapjes voor de boerenbruiloft of een etentje voor de buurt: mevrouw Peeters uit Maasbree draait haar hand er niet voor om. “En dan te bedenken dat ik vroeger nooit heb gekookt!” vertelt ze. “We hebben lang een eigen zaak gehad, ik ben cheffin geweest in een grote supermarkt. We hebben wereldreizen gemaakt. En toen ik niet meer werkte, wilde ik wél graag bezig blijven. Daarom ben ik begonnen met koken.”

Het hele jaar door
Als lid van de bewonerscommissie is mevrouw Peeters ook vaak in de weer voor medebewoners. “Iedere woensdag zetten we koffie voor de buren. We organiseren een nieuwjaarsborrel, maken de hapjes met carnaval en een paasbrunch”, somt ze op. “Dan is er een jaarlijkse barbecue, burendag in september en in november zetten we soep en broodjes klaar na de kerkdienst voor overledenen. En we sluiten het jaar af met een kerstdiner.”

Augurkje en eitje erbij
Mevrouw Peeters kookt ook nog eens twee keer in de week voor de dorpsdagvoorziening: “En dan moet het ook aangekleed zijn hè, niet zomaar uit de pan op tafel. Ik zet graag een opgemaakte schaal op tafel, met lekkere sausjes, een augurkje, een eitje. Ik word in oktober 85, en zo bezig zijn houdt me jong.”

Uitgelicht

Zoeken