We vieren de creativiteit

Marian Gielen

Er zijn heel veel vormen van creativiteit. De een is een handige klusser. De ander kan fantastisch schilderen. En weer een ander bedenkt hartstikke creatieve oplossingen voor vragen uit zijn omgeving. In deze uitgave van ‘In de buurt van…’ komt u heel veel creatieve mensen tegen. Sommigen vinden rust in hun creatieve hobby. Anderen hebben er hun werk van gemaakt. Of ze zetten hun creativiteit in om het leven van anderen leuker of makkelijker te maken. 

Al die creatieve mensen hebben iets gemeen: ze bedenken vaak verrassende ideeën. Dat is een heel nuttige eigenschap. Ook in ons vakgebied: wonen. Want op de Nederlandse woningmarkt is iets geks aan de hand. Iedereen zegt namelijk dat er wel een miljoen woningen bij moeten komen. Zodat iedereen in een goed en betaalbaar huis kan wonen. Tegelijkertijd zien we in Limburg sommige dorpen leeglopen. Moeten we niet eens creatief naar die rare tegenstelling gaan kijken? 

Want waarom moet er nóg meer worden bijgebouwd in de grote stad? Waar eigenlijk nu al geen plek meer is om te bouwen? Kunnen we die Limburgse dorpen niet zó aantrekkelijk maken dat mensen daar weer naartoe trekken? Ik denk van wel. Maar dat vraagt om creatieve oplossingen. Om mensen die de bedrijvigheid in hun dorp willen terugbrengen. Op een manier die nog niet eerder is bedacht. Zodat mensen van buiten zien: daar gebéúrt wat. 

Misschien is dit wel een lichtpuntje in de coronatijd. Want nu mensen meer thuiswerken, steken ze ook meer tijd en creativiteit in hun woonomgeving. Als Wonen Limburg dragen we daar graag een steentje aan bij. Maar de beste ideeën komen van ú. Daarom vieren we in deze uitgave de creativiteit van onze bewoners. We hopen dat het u inspireert!

Ger Peeters
Bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken