Wim Vullers: vier jaar geklungel

Marian Gielen

Bewoner Wim Vullers uit Koningslust was altijd al gek van hout. 23 jaar geleden begon hij met de bouw van zijn eerste orgeltje. Inmiddels is nummer vier in aanbouw. “Het begon toen ik met mijn broer op een markt in Genk was”, vertelt hij. “Daar stond iemand met een zelfgebouwd orgel. We zeiden tegen elkaar: ‘Dat moeten wij toch ook kunnen?’ Ik kocht een tekening, maar wist niet hoe ik moest beginnen. Ik las eens een boekje, bezocht een bijeenkomst, sprak met andere liefhebbers. En na vier of vijf jaar geklungel had ik mijn eerste orgel klaar.”

Heel ontspannend
“Er komt heel veel denkwerk bij kijken, het is een heel technisch geheel. De laatste paar jaren ben ik mantelzorger voor mijn vrouw. Maar als het kan, zit ik in mijn hobbyhokje te prutsen. Ik vind het heel ontspannend om dan met mijn hoofd alleen maar bij het orgel te zijn. Uiteindelijk moet er natuurlijk wel muziek uit komen.”  

Het doet iets met je
“Waar ik het meest trots op ben? Je maakt toch iets wat een ander niet maakt. En als het dan goed werkt… We spelen wel eens in een verpleeghuis. Dan zie je een oudere dame met dementie opeens huilen als een kind. Omdat ze de muziek zo mooi vindt. Dat doet wel iets met je ja.” 

Uitgelicht

Zoeken