Samen voor een groenere wereld

Marian Gielen

We willen dat ook onze kinderen en kleinkinderen in een fijne, groene en gezonde omgeving opgroeien. Dat betekent dat we oog hebben voor de wereld om ons heen. Op allerlei manieren werkt Wonen Limburg aan een duurzame leefomgeving.

Projecten die ertoe doen met HAS Green Academy
Studenten van de HAS green academy houden zich volop bezig met een gezonde leefomgeving. Daarom ondertekenden Wonen Limburg en de onderwijsinstelling uit Venlo een samenwerkingsovereenkomst. “Wij werken heel veel samen met bedrijven en organisaties in Limburg”, vertelt Agnes Vries van HAS green academy. “Onze studenten doen daardoor veel projecten uit de praktijk, waarbij ze iets nuttigs doen en het resultaat er echt toe doet.”
HAS

Advies van studenten
In februari start er een gezamenlijk project. Agnes: “Veel wijken uit de jaren zestig en zeventig zijn in de loop der tijd veranderd. Vooral oudere mensen voelen zich daardoor soms minder prettig. Wij gaan onderzoeken wat we daaraan kunnen doen. Drie studenten houden zich daar een paar maanden fulltime mee bezig. Met hun adviezen kan Wonen Limburg plannen maken om de leefbaarheid van wijken te verbeteren.”

Waardevolle samenwerking
“Onze studenten gaan later misschien wel bij een woningcorporatie aan de slag. Daarom is het goed dat ze nu al op allerlei manieren kennismaken met een organisatie als Wonen Limburg. Behalve dit project zijn er ook kleinere projecten, stages en presentaties. Dat maakt het een veelzijdige en waardevolle samenwerking.”
oNDERTEKENING

Een groene start
Aan de Haam in Weert bouwde Wonen Limburg nieuwe, duurzame eengezinswoningen. We wilden graag dat de buurt een groene uitstraling zou krijgen. Daarom plantten we samen met bewoners groen in hun voortuinen. Zo maken zij een mooie start in hun nieuwe huis.
Tuinen

Met elkaar in contact
Meneer Tajjiou is een van de nieuwe bewoners. Samen met zijn gezin komt hij aan de Haam te wonen. “Het was leuk om samen met de andere bewoners in de voortuinen aan de slag te gaan”, vertelt hij. “Ik raakte aan de praat met de buren en hielp anderen om de plantjes in de grond te zetten. Zo kom je gelijk met elkaar in contact. Dat geeft een goed gevoel.”

Een natuurlijk geheel
Ook voor de uitstraling van de straat is het positief, vindt Tajjiou. “Niet iedereen heeft een dikke portemonnee. Het lukt dus niet altijd om meteen iets leuks te maken van je tuintje. Bij ons ziet de straat er in het voorjaar uit als één, natuurlijk geheel. Daar ben ik heel blij mee.”

Uitgelicht

Zoeken