Trots op mijn buurt

Marian Gielen

Ingrid Debije is bestuurslid van buurtvereniging Jong & Oud in Schimmert. Die buurtvereniging won 2.500 euro met de prijsvraag ‘Trots op mijn buurt’ van Wonen Limburg. Inzenders moesten op een creatieve manier laten zien waarom ze zo trots zijn op hun buurt.

Ingrid Debije
VERSIERING VOOR DE PROCESSIE

Debije: “In Schimmert heeft elke buurt een eigen buurtvereniging. Als de processie door het dorp gaat, zorgt de buurtvereniging voor versiering. De verenigingen organiseren ook activiteiten met kerst en carnaval. Alleen in onze buurt was de vereniging niet meer actief. Er waren geen jonge mensen te vinden om het bestuur nieuw leven in te blazen.”

ANDEREN ENTHOUSIAST MAKEN
“Toen besloten wij met een groepje een nieuw bestuur te vormen”, vervolgt Debije. “Maar wel op een andere manier. Wij organiseren niet meer alles zelf. In plaats daarvan enthousiasmeren en ondersteunen we bewoners die iets willen doen. Zo was er een bewoner die rond Sint-Maarten iets voor kinderen wilde organiseren. Die hebben we natuurlijk alle ruimte gegeven!”

Buurt Schimmert

BARBECUE OP BURENDAG
Van het prijzengeld van 2.500 euro heeft de vereniging al twee partytenten aangeschaft. “Die kwamen meteen mooi van pas”, vertelt Debije lachend. “Want met Sint Maarten bleef het niet droog. Maar we kunnen ze straks ook weer gebruiken bij de jaarlijkse barbecue op Burendag. Dat is een echte traditie hier in de buurt. Mensen met de baby op de arm, mensen achter de rollator: iedereen is erbij. Echt voor jong en oud dus!”

Uitgelicht

Zoeken