Een veilige woonomgeving is de basis van fijn wonen. Veiligheid zit in grote en kleine dingen. Een wijk of buurt wordt bijvoorbeeld altijd zo aangelegd dat de hulpdiensten overal kunnen komen. Maar veiligheid is ook: brandveilige materialen gebruiken bij de bouw van een huis, flat of andere woonruimte.
Zes jaar geleden kwam Jelle Vollenbergs droom uit: hij werd ambulancechauffeur. Dat is veel meer dan alleen maar autorijden. Als chauffeur ondersteunt hij de ambulanceverpleegkundige bij alles wat nodig is om een patiënt te helpen.
Een ambulance die met gillende sirenes voor de deur stopt: hopelijk is het voor u nooit nodig. Maar áls het nodig is, is het fijn als de hulpverleners hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Daarom is het slim om vooraf goed na te denken over de veiligheid in uw huis of woongebouw.
Eind 2023 liepen de contracten met onze schoonmaakpartners af. Voor ons een mooi moment om uw ervaringen mee te nemen in de opdracht voor de partners die vanaf 2024 voor u aan de slag gaan. We vroegen u wat er beter kon.
Brandveiligheid is een belangrijk thema voor Wonen Limburg: we voelen een grote verantwoordelijkheid voor de mensen die in onze 26.000 huizen wonen. Samen met experts werken we daarom voortdurend aan een brandveilige woonomgeving.
Onze wijk- en complexbeheerders besteden dit jaar extra aandacht aan opgeruimde gangen en galerijen. Dat heeft te maken met de nieuwe wettelijke veiligheidsregels voor woongebouwen.
De Saffierflat in de Heerlense wijk GMS (Grasbroek, Musschemig en Schandelen) had lang een slechte naam. Samen met de gemeente Heerlen, de provincie Limburg en Stadsregio Parkstad Limburg pakten we het gebouw aan. Het is onderdeel van een gezamenlijk, meerjarig plan om de wijk mooier, sterker en socialer te maken.