Maak kennis met Marian

ine

Als beleidsadviseur bij de gemeente Weert is Marian Arts verantwoordelijk voor het woonbeleid. In Weert is Wonen Limburg de enige woningcorporatie. Daarom trekken we heel veel met haar op.

Marian

Veel huurhuizen van Wonen Limburg
In Weert is bijna een kwart van de huizen een huurhuis van Wonen Limburg. In sommige buurten is dat zelfs bijna de helft. Het is dus niet gek dat Marian heel veel contact heb met de mensen van Wonen Limburg. Minstens een keer in de week zitten we met elkaar om de tafel. 

Overleg over van alles
“Als Wonen Limburg huizen wil gaan bouwen, hebben ze een vergunning nodig. Maar ons overleg gaat over veel meer. Wij zorgen bijvoorbeeld voor stoepen en parkeerplaatsen rond de nieuwbouw. En voor aansluiting op de riolering. Zo zorgen we ervoor dat Wonen Limburg zich helemaal kan richten op het bouwen van huizen waar mensen echt hun thuis van kunnen maken”, vertelt Marian.

Ook moeilijke onderwerpen
Marian vervolgt: “De laatste jaren zijn mijn collega’s van het sociale domein ook steeds vaker bij het overleg betrokken. Dat betekent dat we het ook hebben over zaken als zorg. Simpel gezegd gaat het meer over de mensen dan over de stenen. Ik vind het goed dat Wonen Limburg dat als haar belangrijkste opdracht ziet.”

 

Uitgelicht

Zoeken